SRBIJA PREBACUJE 10 MILIONA EVRA ZA AUTO-PUT U REPUBLICI SRPSKOJ! Vučić: "HOĆEMO DA BUDEMO SPOJENI"!

Autor:

Vesti

08.06.2024

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić lično nadgleda i izgradnju Memorijalnog centra.

SRBIJA PREBACUJE 10 MILIONA EVRA ZA AUTO-PUT U REPUBLICI SRPSKOJ! Vučić: "HOĆEMO DA BUDEMO SPOJENI"!

Foto: Printscreen/Rts1

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na Svesrpskom saboru da će lično nadgledati rad na izgradnji memorijalnog centra u Donjoj Gradini i u Beogradu.

- Sa tim ćemo ići brzo, najbrže i najbolje moguće. Pričali smo i o svim konkretnim stvarima, o izgradnji auto puteva. U ponedeljak prebacujemo 10 miliona evra za izgradnju deonicu Bijeljina-Sremska Rača. Hoćemo da budemo spojeni sa drugim najvećim gradom u Republici Srpskoj - rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio predsedniku RS Miloradu Dodiku što kaže da nikada Srbija nije više pomagala Republici Srpskoj nego što je to danas slučaj, ističući da je ponosan na to i da će se nastaviti i nikada neće prestati.

- Ali mi smo imali jedan prelomni trenutak. Nedavno se dogodio. Doneli su posle svih pritisaka oko Saveta Evrope i Kosova, posle svega što su radili protiv ovog naroda iako Priština nikakve obaveze nije ispunila, i istovremeno krenuli u donošenje rezolucije o Srebrenici - rekao je Vučić.

Navodeći da kažu da ne piše nigde da je narod genocidan već da je to individualna odgovornost, Vučić je upitao zašto su je onda donosili ako je odgovornost individualna.

- Danas imam tri pitanja za njih. Jeste li, pošto ste izglasali tu rezoluciju, veliki pobednici, koliko je to zemalja u svetu bilo uz vas? A koliko zemalja u svetu nije bilo uz vas? Jedna mala Srbija vam se suprotstavila jer je odlučila da se bori, da ne da svoju slobodu, da ne da svoje srpsko ime. I uspeli smo u tome - rekao je Vučić.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Anja

08.06.2024 18:09

Sjajna vest,Srbija i Republika Srpska ostaju zauvek slozni.

Darko

08.06.2024 18:09

Srbija i Srpska je jedan narod i jedna zemlja naravno da će Vučić pomoći Srpskoj.

Anja

08.06.2024 18:09

Svaki uradjen put zlata vredi.

Ana

08.06.2024 18:10

Drzava Srbija ce uvek biti uz Republiku Srpsku, jedna zemlja, jedan narod