VUČIĆEVA METLA: Srbija glasala, narod je rekao svoje!

Autor:

Vesti

03.06.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koalicija oko SNS ubedljivo pobedila u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kao i u gotovo svim ostalim gradovima

VUČIĆEVA METLA: Srbija glasala, narod je rekao svoje!

Foto: ST/Dragan Kadić

Lista okupljena oko Srpske napredne stranke odnela je ubedljivu pobedu na lokalnim izborima širom Srbije! U Beogradu je ova lista, prema preliminarnim rezultatima, osvojila oko 52 odsto, što je 62 ili 63 mandata od ukupno 110. Nedugo pošto su rezultati saopšteni, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obratio se građanima preko Instagrama:
- Hvala, Srbijo!

Foto: instagram.com/avucic

Predsednik Srbije se zahvalio građanima na Instagramu

U štabu SNS nije manjkalo euforije, a Vučić se obratio novinarima sat i 40 minuta po zatvaranju birališta i saopštio rezultate.

- Osvojili smo većinu (u Beogradu) 62 ili 63 mandata od ukupno 110, verovatnije da je to 63 mandata. Neverovatno su ubedljive pobede i u Novom Sadu i Nišu. Najubedljivija pobeda je u Pećincima, gde smo na izlaznost od 78 odsto osvojili 86 odsto glasova, što je gotovo neverovatno. Neverovatna je pobeda u Novom Sadu i neverovatno ubedljiva - kazao je Vučić.

Foto: Republika

Raspored mandata u Skupštini grada Beograda

Pored zahvalnosti narodu za podršku, predsednik zemlje je zahvalio i aktivistima u kol-centrima koji su "trpeli maltretiranje i nisu hteli da ulaze ni u kakve obračune".
- Tužno je bilo danas gledati napade na telefonske centre - rekao je Vučić i objasnio da su kol-centri u svetu ne samo dozvoljeni već i poželjni.

Jedino pitanje koje se tu može postaviti, dodao je, jeste da li su platili zakup prostorija i telefonskih linija ili ne.

- Sramota je da sajlama koje prikopčavate na automobile mislite da možete da uništavate nečije centrale - rekao je šef države.

Nakon Vučića građanima se obratio i premijer Vlade Srbije i lider SNS Miloš Vučević, koji je prvo zahvalio svim koalicionim partnerima.
- Srbija ima pravo na bolje sutra, izabrala je stabilnost i odgovornost - poručio je Vučević, kao i da su svesni odgovornosti i rada koji je pred njima.
Komentarišući situaciju s kol-centrima, lider SNS je istakao da smo prvi put videli ogoljeno nasilje, upad u zvanični kol-centar.

Foto: Republika

Raspored mandata u Novom Sadu

- Tu je naš kol-centar od 2017. Samo da ne pričaju gluposti o duplim biračkim spiskovima. Ništa nisu videli od toga, ali znaju da pogode devojku flašom i maltretiraju novinare. To je valjda demokratski. Pa bacili su suzavac u kafić na Dorćolu. Mi smemo da imamo 1.001 štab ako imamo mogućnosti - poručio je Vučević, kao i da će svi koji su oštetili Sajam u Novom Sadu platiti štetu koju su napravili.

Foto: Republika

Raspored mandata u Nišu

Da će lista okupljena oko SNS imati 64 mandata u Beogradu, potvrdio je na konferenciji i kandidat za gradonačelnika ove koalicije Aleksandar Šapić.

- Velika je verovatnoća da ćemo u svih 17 opština i dalje mi nositi odgovornost. Nema mesta za euforiju, za zadovoljstvo ima - poručio je Šapić.

Dačić: Nemojte izbore, hoću da idem u penziju

Prisutnima se obratio i Ivica Dačić, lider SPS.
- Nadam se da smo Siniša Mali i ja dali doprinos, ne znam gde je on. Samo da zamolim Vučića jednu stvar. Nemojte da raspisujete izbore svake godine, hoću da idem u penziju. Ne mogu svake godine da imam srčane smetnje - rekao je on kroz smeh.

U Nišu da se razgovara

Vučić je rekao da je u Nišu bila najteža politička utakmica, ali da koalicija i tamo ima 33 ili 32 mandata, a 31 je potreban za većinu.

- Moj predlog će biti da se razgovara jer je jedna lista, doktora Milića, dobila čak 23 odsto glasova, zbog toga ne smemo da ne pokažemo poštovanje - naglasio je i dodao:
- Ulazi se u novu eru, sad imate čist i otvoren mandat od naroda za reforme neophodne društvu, da EXPO uradimo na najbolji način.

Crta: Nepravilnosti bez uticaja na ishod

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov izjavio je sinoć da je još u toku proces analize nepravilnosti koje je ta organizacija zabeležila na biračkim mestima, ali da je njihova trenutna procena da te nepravilnosti nisu značajno uticale na distribuciju procenata glasova.
On je ponovio da je za Crtu najvažnije da li brojevi reflektuju slobodnu volju birača ili ne:
- U ovom trenutku, naš pravni tim i dalje analizira incidente nepravilnosti.

Foto: Republika

Rezultati izbora u Beogradu, Novom Sadu i Nišu u procentima

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
bubi

03.06.2024 12:17

Ubedljiva pobeda na izborima dokaz je da narod podržava listu Aleksandra Vučića koja je svojim radom i delima pokazala da je narod na prvom mestu!

Marko

03.06.2024 12:27

Narod veruje Vučiću i zato je pobedi u ubedljivo na svim nivoima!

Nikola

03.06.2024 12:32

Cestitke na pobedi napredne stranke.

Ana

03.06.2024 13:43

Narod je izabrao dalji rast i razvoj Srbije, bolji zivotni standard, vece plate i penzije!