CENZURA NA DELU! Savo i Miki zabranili novinarima Republike da izveštavaju iz njihovih izbornih štabova

Autor:

Vesti

02.06.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razvrstavanje medija na podobne i nepodobne karateristika je staljinističkih i fašističkih karaktera, ocenjuje za naš portal marketinški stručnjak Nebojša Krstić

CENZURA NA DELU! Savo i Miki zabranili novinarima Republike da izveštavaju iz njihovih izbornih štabova

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ, Tanjug, ST/Nemanja Pančić

Opozicionari su danas pokazali pravo lice, između ostalog, i zato što su podelom medija na podobne i nepodobne zapravo pokazali da su cenzori, a nikako navodni borci za demokratiju i slobodu govora, kako se lažno promovišu.

Koalicija "Biramo Beograd" i "Dr Savo Manojlović - I ja sam Beograd - Kreni-promeni, zabranili su da novinarska ekipa Republike i Srpskog telegrafa uđe u njihove izborne štabove. Samo oni znaju šta li to kriju...

Iz koalicije Biramo Beograd - koju čine Narodni pokret Srbije Miroslava Miki Aleksića, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd Dobrice Veselinovića i Radomira Lazovića, Demokratska stranka Zorana Lutovca, Pokret slobodnih građana Pavla Grbovića, Ekološki ustanak Aleksandra Jovanovića Ćute i Novo lice Srbije Miloša Parandilovića - odbili su naš zahtev da izveštavamo iz njihovog izbornog štaba.

To je, konkretno, praktično potpisao Aleksić. 

- Nažalost, nismo u mogućnosti da akreditujemo vašu ekipu za sutrašnje izveštavanje iz našeg izbornog štaba. Molimo vas da kontaktirate s agencijama oko preuzimanja materijala, ukoliko vam je isti potreban - navedeno je u odgovoru tima za medije Aleksićevog NPS, koji je izgleda na sebe preuzeo obavezu da u ime cele njihove koalicije deli medije na podobne i nepodobne. 

Ništa bolji se nisu pokazali ni u Manojlovićevom štabu, gde se nisu čak ni udostojili da odgovore na molbu naše medijske kuće da novinarska ekipa Republike i Srpskog telegrafa izvešava u izbornoj noći iz njihovog štaba. Ali su zato, kada je naša ekipa otišala na lice mesta, iz Manojlovićevog štaba zabranili ulaz, uz "obrazloženje" da nisu na spisku akreditovanih medija.  

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, kaže za Republiku da je to razvrstavanje medija na podobne i nepodobne karateristika ponašanja staljinističkih i fašističkih karaktera.

- To je potpuno antidemokratsko i nedozvoljivo ponašanje - zaključuje Krstić. 

Istovremeno, recimo u Srpskoj naprednoj stranci, vladajućoj stranci koju ovi opozicionari najčešće kritikuju i za navodne pritiske medija, svi su dobrodošli, kao i u svim dosadašnjim izbornim ciklusima, uz priliku da postavljaju pitanja, nesmetano rade svoj posao. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dunja

02.06.2024 21:22

Zabranili su im zato što bi istina izašla na svim televizijama kako opozicija opet gubi

Jelena

03.06.2024 06:18

Opozicija je pokazala svoje pravo lice