HIT: POSLE "UTISKA NEDELJE" SMEJE IM SE CELA SRBIJA! OPOZICIJA TRČI POČASNI KRUG

Autor: B. K. - B. B.

Vesti

27.05.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazović, Aleksić i Jovanović isvađali se za sve pare (sve glumeći finoću), a tek kad se umešao Ćuta...

HIT: POSLE "UTISKA NEDELJE" SMEJE IM SE CELA SRBIJA! OPOZICIJA TRČI POČASNI KRUG

Foto: Tanjug, Printscreen

Ovima treba dati 24 sata na RTS, bolji su od bilo kog humorističkog programa...
Jedan od komentara s društvenih mreža posle preksinoćne urnebesne emisije "Utisak nedelje" možda je i najbolje opisao ono što smo videli u studiju u kom je Olja Bećković ugostila opozicionare Radomira Lazovića, Miroslava Aleksića i Miloša Jovanovića, a telefonski se, kao gledalac, uključio Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je dosolio međusobnu razmenu optužbi.

To je ličilo na sve, osim na političku debatu, međutim, vredelo je po ko zna koji put se podsetiti ko su i šta su, u stvari, naši opozicionari i šta bi se dogodilo kad bismo im ukazali poverenje da vode Srbiju (ili neki grad, svejedno).

REKLAMIRANJE

Počećemo od druge polovine emisije, kada se telefonski uključio Ćuta i odmah napao Miloša Jovanovića, lidera Novog DSS.

- Ti potroši više energije na kritikovanje opozicije i reklamiranje bojkota nego što kritikuješ Vučića. Nije mi jasno kad si rekao da si jedino u Beogradu mogao da ubediš ljude iz svoje stranke da ne izađu na izbore, a druge nisi mogao. Na koliko tačno lokalnih izbora izlaziš? Zašto nisi glasao za smenu Bratislava Gašića? - nije krio Ćuta da je ljut na dojučerašnjeg drugara.

Doduše, pre toga je Jovanović podsetio na proteste "Srbija protiv nasilja", čiji je Ćuta bio jedan od lidera, otkrivši nam ono što smo odavno znali, da se radi o teškoj zloupotrebi tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Republika

Foto: Printscreen

Aleksandar Jovanović Ćuta

- Sada ću vam reći zašto nisam bio na protestima "Srbija protiv nasilja" nakon "Ribnikara", a ćutao sam tih meseci kao zaliven, nisam hteo ništa da kažem o tim skupovima. Mislio sam da je to nedolično, da jeste neka vrsta zloupotrebe tragedije, ali sam ćutao kao zaliven! Ne vidim kako je "Ribnikar" mogao da se spreči, ni MUP, ni BIA, ni ovaj, ni onaj, nisu mogli da spreče. Ne možete da stavite učenike osnovne škole na posebne mere jer niko i ne poima da je tako nešto moguće da se desi - kazao je čelnik Novog DSS.

Dodatno je Jovanović iznervirao Lazovića, Aleksića i Ćutu, pohvalivši uspeh Srbije i Vučića u UN po pitanju sramne rezolucije o Srebrenici:

- Čuo sam da govor Aleksandra Vučića u UN i nije bio tako loš, ja ga nisam gledao i ne gledam ga već godinu i po dana, i čak mogu da razumem da su negde intimno smatrali da rezultat glasanja nije loš i verujem da nije loš - 87 sve zajedno nije glasalo za tu rezoluciju.

MUKE PO MILOŠU

Kazao je Jovanović i da je deo opozicije na beogradske izbore poterao američki ambasador Kristofer Hil, ali nikako nije uspeo da objasni kako su to za njega, njegovu stranku i Dragana Đilasa, s kojim se spajtosio, izborni uslovi u Beogradu loši, dok u drugim mestima nisu, pa tamo sve u 16 ide na izbore. Bilo je tu tuc-muc, zaplitanja jezikom, ali valjane razloge nismo čuli (zato što ih i nema).

Republika

Foto: E Stock

Miloš Jovanović

Ali čuli smo zato njegovu izjavu iz 2020, kada je doslovno rekao da je bojkot neodgovoran i da ne može da da rezultate. Čuo je i on šta mu je Aleksić pročitao, a Lazović i Olja Bećković dodatno istakli, međutim, kako je čuo, tako je i zanemeo. Da ne grešimo dušu, probao je nekako da se iskobelja (ne baš uspešno), pa je onda probao i taktiku napad je najbolja odbrana i tako dalje. Džaba, nije mu pomoglo...

REAKCIJE

Nebojša Krstić, analitičar i marketinški stručnjak:

- Ja mislim da su u pravu i bojkotaši i nebojkotaši kad ocenjuju jedni druge. Dok oni to rade, Vučić može slobodno da zapali cigaretu i naruči gorču kafu

Aleksandar Marković, poslanik i član Glavnog odbora SNS:

- Nimalo ne iznenađuje to što dojučerašnji saborci iznose prljav veš jedni o drugima. To im je već manir. I šta god rekli jedni o drugima, u to im verujem. Tačnije, u to im jedino verujem jer oni se međusobno u dušu poznaju. I što se bliže izbori 2. juna, to će nervoza u njihovim redovima da raste, pa i količina izliva istine koju će međusobno da iznose jedni o drugima. Građani će to umeti da ocene na izborima

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading