"ŠTA ĆETE URADITI KAD SE OTVORI PANDORINA KUTIJA, DA LI ĆETE OKRENUTI GLAVU JER VAM TO POLITIČKI NE ODGOVARA"!? Aleksandar Vučić iz UN-a uputio važno pitanje svetu!

Autor:

Vesti

22.05.2024

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Znam mali smo, ali verujemo da evropske i demokratske vrednosti znače da treba da budemo uključeni o donošenju tako važnih odluka, rekao je Vučić.

"ŠTA ĆETE URADITI KAD SE OTVORI PANDORINA KUTIJA, DA LI ĆETE OKRENUTI GLAVU JER VAM TO POLITIČKI NE ODGOVARA"!? Aleksandar Vučić iz UN-a uputio važno pitanje svetu!

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se u Njujorku na panelu "Mi govorimo, jer oni ne mogu - glasovi koje treba čuti" na kojem su govorili Srbi koji su doživeli ili su svedoci zločina.

- Naš stalni predstavnik ovde je želeo da razgovara sa Nemcima kao glavnim tvorcima ove rezolucije, da vidimo da li možemo nešto zajedno da uradimo: A znate li kakav odgovor je dobio, citiram: "Suočićete se sa rezolucijom, na način na koji vam mi budemo dali" - rekao je Aleksandar Vučić i nastavio:

- Znam mali smo, ali verujemo da evropske i demokratske vrednosti znače da treba da budemo uključeni o donošenju tako važnih odluka. Dragi prijatelji iz Evrope koji ste prisutni ovde i svi naši prijatelji sa svih kontinenata, šta ćete raditi kada otvorite Pandorinu kutiju, šta ćete dalje, hoćete li reći da protiv sovjetskog naroda nije počinjen genocid, da ubijanje Srba od strane nemačkih i hrvatskih nacista u Prvom i Drugom svetskom ratu nije genocid? Šta ćete reći za različita pitanja iz celog sveta, da li ćete okrenuti glavu, ili ćete reći nije ovo mesto gde se nešto poriče, ili ćete vi da poričete kada vama to ne odgovora u političkom smislu - upitao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija nikad nije ćutala o onome što se dešavalo u Srebrenici.

- Nikad nismo ćutali o strašnim događajima u Srebrenici. Hapsili smo i izručivali smo svakoga ko je pojedinačno bio odgovoran za užasne zločine koji su se dogodili u Srebrenici. Ali, moje pitanje je: Čuli ste ove ljude, svako od njih se osvrnuo na tu rezoluciju. To nisu političari kao mi, več obični ljudi i svi će se osećati veoma loše ako vi donesete ovu rezoluciju. Zato što su svi oni žrtve i odjednom oni će na čelima imati znak, tako što će postati deo genocidnog naroda. Znam da ćete da kažete "to nije istina, usvojili smo amandmane", onda je moje pitanje Zašto vi dovodite onda tu rezoluciju? Ako je reč o individualnoj odgovornosti, ko će biti odgovoran za te užase, šta ćemo sutra da radimo? U nacrtu te rezolucije nema pojedinaca. Zašto smo svi usvojili tu opštu rezoluciju 2015. godine? Da bismo imali još više tih posebnih rezolucija koje bi mogle da se pojave u budućnosti?

 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Aca

22.05.2024 18:18

Zaista je sve ovo kao Pandorina kutija i iz čitave ove situacije neće proisteći ništa dobro.

Ana

22.05.2024 18:19

Možda smo mali, ali to me znači da nemamo nekog ko će ustati i pred svima reći kako stoje stvari.

Aki

22.05.2024 18:20

Nećemo dozvoliti da rade s nama kako žele. Znamo šta je bilo i možemo da pretpostavimo dalji sled događaja.

Predrag

22.05.2024 18:21

Treba tužiti sve one koji su počinili genocid nad srpskim narodom, oni koji su ga počinili su to sami tražili.