"SATIRALI SU NAS GDE GOD SU STIGLI" Vučević o pretnjama predsedniku Vučiću!

Autor:

Vesti

22.05.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Srbije Miloš Vučević govori o pretnjama predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"SATIRALI SU NAS GDE GOD SU STIGLI" Vučević o pretnjama predsedniku Vučiću!

Foto: Zoran Žestić, mod.gov.rs

Premijer Srbije Miloš Vučević je gostovao u emisiji "Jutro" na TV Prva, gde je komentarisao pretnje upućene predsedniku Vučiću putem društvenih mreža. Istakao je da svako može napisati šta god želi na društvenim mrežama, ali da ne treba olako shvatati takve izjave, te da se ne treba podcenjivati potencijalne pretnje.

- Na društvenim mrežama svako može da napiše šta hoće. Da je neko rekao da Fico može da bude upucan niko ne bi poverovao. Često olako shvatamo da to što se čuje, neko radi da bi skrenuo pažnju sa druge teme. Ne treba te stvari podcenjivati. Verujem da oni koji brinu o bezbednosti predsednika Vučića to rade na najbolji način. Na nama kao građanima Srbije je da i nakon ovog četvrtka koji će biti težak za nas, u petak uđemo podignute glave, da nas ne uhvati kolektivna depresija. U ovim iskušenjima moramo da pokažemo političku zrelost, kad je najteže da dobijemo novu energiju, da se borimo za naše pravo, istinu, da verujemo u sebe, da ne dozvolimo da nas iko ubedi u ono što nismo. Da ne pokleknemo i ne odustanemo, nego da sa puno snage nastavimo dalje. Da okačimo naše zastave, da idemo ponosno, da se borimo za našu zemlju, ne smemo da se obeshrabrimo...

Premijer je takođe prokomentarisao optužbe da Srbija ugrožava zemlje u regionu, ističući da Srbija nije osporila suverenitet bilo koje države u regionu. Osudio je pokušaje otimanja dela teritorije od strane određenih političkih figura, nazivajući to terorizmom.

- Vučića kao predsednika Srbije danima bombarduju, kako mi ugrožavamo zemlje u regionu, kako kvarimo mir i stabilnost. Mi nismo osporili suverenitet bilo koje države u regionu. Oni pokušavaju da nam otmu deo teritorije, ovo što radi Kurti je terorizam. Kako možete jednog Srbina da ubedite da smo mi genocidan narod kad smo proterani i poubijani u svim ratovima. Najviše Srba proterano, satirali su nas gde god su stigli i vi kažete da smo mi genocidan narod. Nama je potrebna nova vera, novi optimizam, nova snaga, da ne kukamo, da se ne povučemo, da pokažemo novu snagu i novi talas optimizma. Noć je najtamnija pred svitanje ali posle dolazi zora i svanuće novi dan, to je nova snaga za Srbiju i njene građane. Moramo da razumemo i poštujemo sve narode koji žive sa nama. Bošnjaci su nama blizak narod, pričamo suštinski isti jezik, živimo jedni sa drugima i to moramo da razumemo. Samo bi molio sve, nemojte nas praviti zločincima, mi smo narod koji je stradao a koji se predstavlja zločincima. Kako god da bude, veliki je uspeh Srbija napravila time što ne klima glavom i ne glasa za rezoluciju koja je protiv nje i veliki će uspeh napraviti ako većina zemalja bude protiv ili uzdržana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (23)

Loading
Keti

22.05.2024 10:15

Kad se god predsednik bori za Srbiju i nas, oni mu prete, nemaju oni ljudskosti u sebi.

Tijana

22.05.2024 10:20

Pretnje kao i pritisci neprestaju,sve su jači.

Dejan

22.05.2024 10:21

Pa dokle više mislite da pretite čoveku koji se toliko bori za Srbiju?!

Zlatko

22.05.2024 10:33

Veilke sile u sklopu svetskih turbulencija preko Srbije žele da silom i lažima našu da nas satanizuju,predsednik Vucic uspešno se bori da zaštiti našu državu