VUČIĆ JE UČINIO VELIKE DIPLOMATSKE NAPORE! Apostolovski od predstojećoj borbi predsednika u Njujorku!

Autor: B. B. - K. B.

Vesti

19.05.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Aleksandar Apostolovski ističe da je sada trenutak da se svi ujedine i zbiju redove u odbrani državnih i nacionalnih interesa.

VUČIĆ JE UČINIO VELIKE DIPLOMATSKE NAPORE! Apostolovski od predstojećoj borbi predsednika u Njujorku!

Foto: ST/N. Pančić, Tanjug/Vladimir Šporčić

Pred predsednikom Aleksandrom Vučićem i Srbijom je težak put i borba u Njujorku - 23. maja je sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se u 16 časova glasati o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. 

 

Novinar Aleksandar Apostolovski ističe da je sada trenutak da se svi ujedine i zbiju redove u odbrani državnih i nacionalnih interesa.

- Postoje događaji od presudne važnosti za očuvanje državnih i nacionalnih interesa, a to je zasedanje generalne skupštine UN o Srebrenici i kad se tako nešto događa nije bitno ko je vlast, a ko opozicija, već svi treba da zbiju redove i deluju zajednički u odbrani tih ciljeva. Aleksandar Vučić je šef države, izabran voljom naroda, i kao predsednik Srbije zaista je učinio ogromne diplomatske napore, što pokazuje da je sednica Generalne skupštine odložena već dva puta i primećujem da lideri opozicije ne shvataju koliko je važno da učine sve što mogu da pomognu da Srbija bude jedinstvena. Treba istaći i neke pozitivne primere, a to je Vuk Jeremić, bivši lider Narodne stranke, koji je zbog fijaska na izborima dao ostavku, ali ga to nije sprečilo da se, kao bivši predsedavajući Generalne skupštine, pridruži naporima Aleksandra Vučića i Vlade Srbije u diplomatskoj borbi da ne dođe do usvajanja rezolucije. Zar nije dirljivo to što je Joška Broz, unuk Josipa Broza, poslao pismo svim nesvrstanim zemljama, apelujući na njih da ne glasaju za usvajanje rezolucije o Srebrenici, pozivajući se na ugled svog dede, čije se ime još pamti među braćom nesvrstanima. Tim pre što je Joška Broz to učinio u trenutku kada je Aleksandar Šapić pokrenuo inicijativu da se posmrtni ostaci njegovog dede isele iz Kuće cveća. Zato još više čudi što pojedini lideri levo liberalnih parlametarnih stranaka ne ulažu napore da bi se stvorilo neophodno nacionalno jedinstvo, koje u ovom slučaju nije povezano s dnevnopolitičkim borbama. Verovatno je razlog za to što te stranke smatraju da se u Srebrenici dogodio genocid i tim stavom ne samo da se suprostavljaju velikom broju zemalja, već i gotovo celokupnoj svetskoj akademskoj javnosti koja ističe da se u Srebrenici dogodio ratni zločin, a ne genocid - rekao je Apostolovski za naš portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (10)

Loading
Toza

19.05.2024 22:05

Vučićeva žrtva je vredna divljenja !

Soka

19.05.2024 22:06

Vučić se srcem bori za Srbiju !Podrška predsedniku u ovim teškim vremenima za našu zemlju !

Dara

19.05.2024 22:06

Velika podrska predsedniku, spreman je da se bori sa najmocnijim silama i štiti srpski narod.

Rista

19.05.2024 22:07

Vučić dobro promišlja pre nego što donese bilo kakvu odluku !To treba ceniti!