PREMIJER VUČEVIĆ DANAS U DONJOJ GRADINI: Prisustvovaće Danu sećanja na žrtve genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH

Autor:

Vesti

12.05.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučević će u ime Vlade Republike Srbije položiti venac na Spomen područje, na grobnom polju Topole.

PREMIJER VUČEVIĆ DANAS U DONJOJ GRADINI: Prisustvovaće Danu sećanja na žrtve genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH

Foto: ST/Vladimir Lukić

Premijer Republike Srbije Miloš Vučević prisustvovaće danas obeležavanju Dana sećanja na žrtve genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH, u Donjoj Gradini kod Kozarske Dubice, u Republici Srpskoj.

Predsednik Vlade Vučević je obeležavanju prisustvovati u 12 časova, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Republike Srbije.

Vučević će u ime Vlade Republike Srbije položiti venac na Spomen područje, na grobnom polju Topole.

Da podsetimo, o odluci Milojka Spajića, u Novom jutru govorio je juče Miloš Vučević.

Ja ovo ne vidim kao prijateljski gest prijateljske države - rekao je Vučević.

Crna Gora je naša najbliža država, a kad kažem najbliža mislim istorijski, kultuirno, nacionalno narodno. Mi smo najbliže države, neću da kažem istovetni narodi, dve države gde Srbi žive u velikom broju. Ovo je nešto što ne može da se ne komentariše da će narušiti odnos između nas, ali dobro Vlada Crne Gore vodi njihovu nezavisnu politiku - rekao je Vučević u Novom jutru kod Jovane Jeremić.

- Nije na nama i nemamo špravo da im govorimo kako da rade, oni procenjuju svoje političke interese ali moraju da budu svesni da ovim potezov i ovom najavom ne čine ništa dobro u odnosu na odnose dve zemlčje - rekao je Vučević.

Ja sam Spajiću napisao hajde da vidimo na delu vašu prijateljsku politiku prema nama.

Mi Srbi moramo da razumemo bol bošnjaka i stradanja drugih naroda, u Srebrenici se desio stravičan zločin, kao što Bošnjaci moraju da razumeju naš bol za žrtvama u Bratuncu, ili da razumeju naš bol zbog proterivanja preko 100 hiljada Srba u Sarajevu - rekao je Vučević.

Srbija ne želi da se vrati i da se zakopa u prošlost, mi hoćemo da čuvamo politiku sećanja, i da imamo taj odnos i prema našim junacima i prema žrtvama - rekao je Vučević.

- Mislim da ta odluka Vlade Crne Gore ali i nekih drugih koji žive u regionu, pokazuje kakakv oni odnos imaju prema Srbiji - rekao je Vučević.

Sa takvom odlukom Crbne Gore oni će suštinski baciti najmanje trećinu stanovništva Crne Gore koja se izjašnjava kao Srbi - dodao je on.

Nadam se da je Crtna Gora svesna odluke koju donosi - rekao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (36)

Loading
Tamara

12.05.2024 02:19

Uvek ćemo odavati počast nevinim žrtvama.

Petra

12.05.2024 02:29

Genocid nad Srbima je počinjen kako u ratovima devedesetih godina tako i u drugom svetskom ratu. To nikada ne smemo da zaboravimo !

Nataša

12.05.2024 04:58

srbija ce uvek ici napred samo i jedino sa aleksandrom vucicem

Nataša

12.05.2024 04:59

srbija ce uvek koracati sigurnim koracima napred zajedno sa aleksandrom vucicem