SANDRA BOŽIĆ IDE U POKRAJINSKU VLADU: Predložena za potpredsednicu!

Autor:

Vesti

08.05.2024

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sandra Božić, članica Predsedništva SNS, podnela je ostavku na mesto poslanice u Skupštini Srbije, jer je čeka mesto u Pokrajinskoj vladi

SANDRA BOŽIĆ IDE U POKRAJINSKU VLADU: Predložena za potpredsednicu!

Foto: Tanjug Tara Radovanovic

Božićeva, kako saznaje Republika, ide u Pokrajinsku vladu. Njoj je, prema navodima našeg izvora, ponuđena visoka funkcija u Vojvodini. 
U razgovoru za naš portal, Božićeva je potvrdila ova saznanja. 

- Tačno je, upravo sam na sednici Skupštine na kojoj se bira nova Vlada, a ja sam predlog za potpredsednika - poručila je Božićeva za Republiku. 

Za mandatara nove Vlade, podsetimo, predložena je Maja Gojković iz Srpske napredne stranke. 

Božićeva i Gojkovićeva sarađivale su i u Skupštini Srbije. Sandra Božić je rođena 1979. godine u Pancevu. Fakultet politickih nauka završila je na Beogradskom univerzitetu.
Po zanimanju je diplomirani politikolog za medunarodne odnose. Polaznik je Visokih studija bezbednosti i odbrane u 12 klasi, koju završava s uspehom 2023. 

Od 2008. do 2015. godine radila je u privatnom sektoru u oblasti energetike, gde je obavljala posao menadžera prodaje i marketinga, a kasnije i savetničke poslove.
Od marta 2015. do marta 2018. obavljala je dužnost direktora pančevackog JKP „Grejanje". Obavljala je dužnost narodne poslanice u tri saziva Narodne skupštine, a na izborima 2023. godine izabrana je po četvrti put. Obavljala je funkciju potpredsednice Narodne skupštine Republike Srbije u 13. sazivu na predlog poslanicke grupe Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve. Tom prilikom obavljala je i dužnost predsednice Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu ukljucenost i smanjenje siromaštva, kao i funkciju šefa delegacije u PS OEBS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading