KINEZI KOJI RADE U SRBIJI ČEKAJU SVOG PREDSEDNIKA! Okupili se ispred aerodroma u Beogradu sa zastavicama i crvenim kapicama! (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.05.2024

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Si Đinping dolazi u Beograd iz Pariza.

KINEZI KOJI RADE U SRBIJI ČEKAJU SVOG PREDSEDNIKA! Okupili se ispred aerodroma u Beogradu sa zastavicama i crvenim kapicama! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd"

Predsednik Narodne republike Kine Si Đinping, boraviće u dvodnevnoj poseti Srbiji danas i sutra, a očekuje se da će sa predstavnicima naše vlasti razgovarati o novim saradnjama i političkim planovima. Kinezi, koji žive u Srbiji, okupili su se danas na beogradskom aerodromu Nikola Tesla ne bi li dočekali svog predsednika.

 

 

Na instagram profilu serbialive_beograd može se videti snimak na kome je velika grupa Kineza koja uz zastavice i kapice crvene boje strpljivo stoji i čeka Si Đinpinga da sleti.

Podsećamo, članovi kineske delegacije, ministri i predstavnici institucija doputovali su već u Beograd u okviru dvodnevne posete Srbiji koju će danas započeti predsednik Kine Si Đinping. Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali je, zajedno sa ministrom trgovine Tomislavom Momirovićem, sačekao je prve goste iz Kine i pozdravio ih na aerodromu. Inače, kineski predsednik dolazi drugi put u Beograd i to baš na 25-ogodišnjicu bombardovanja kineske ambasade.

Mali kaže da postoji iskreno prijateljstvo između NRK i Srbije i Aleksandra Vučića i Si Đinpinga. Rekao je da svi žele da kineski predsednik dođe kod njih, ali da je on izabrao nas.

Podsetio je na prvu posetu Si Đinpinga Srbiji, te dodao da smo tada imali mere fiskalne konsolidacije. Tada je Železara Smederevo pravila gubitke, kao i RTB Bor.

Kineski predsednik prethodnih dana boravio je u Francuskoj gde je bio na diplomatskoj večeri sa predsednikom Francuske, Emanuelom Makronom, a očekuje se da će nakon što se vrati kući Si Đinping ugostiti ruskog predsednika Vladimira Putina.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Pavle

07.05.2024 19:52

"Ponosni smo na podršku kineskih radnika svom predsedniku, što jasno pokazuje snagu prijateljstva između Kine i Srbije

zivkag2306

07.05.2024 19:52

Svaka čast ljudima koji tako pokazuju svoje postovanje lideru!

Radovan

07.05.2024 19:52

Poseta Si Đinpinga naglašava značaj ekonomske saradnje između Kine i Srbije, posebno u oblasti infrastrukturnih projekata.

Ivan

07.05.2024 19:52

Poseta predsednika Sija Srbiji pokazuje koliki značaj saradnji sa malom Srbijom pridaje moćna i velika Kina.