NA ZAHTEV RUSIJE: Vanredna sednica SB UN o BiH najverovatnije 30. aprila

Autor:

Vesti

28.04.2024

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- I najverovatnije će biti kako stvari stoje od noćas. Slovenija je to osporavala, a Malta traži zatvorenu sednicu - da li će biti, neće biti. U maju se očekuje redovna sednica Saveta bezbednosti o BiH - rekao je Dačić.

NA ZAHTEV RUSIJE: Vanredna sednica SB UN o BiH najverovatnije 30. aprila

Foto: FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Ministar spoljinih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o BiH, na zahtev Rusije, najverovatnije biti održana 30. aprila

Dačić je dodao da je Rusija tražila zakazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti o BiH.

- I najverovatnije će biti kako stvari stoje od noćas. Slovenija je to osporavala, a Malta traži zatvorenu sednicu - da li će biti, neće biti. U maju se očekuje redovna sednica Saveta bezbednosti o BiH - rekao je Dačić.

Dačić je rekao da će, prema informacijama od noćas, sednica biti 30. aprila i da će se obratiti, najverovatnije onlajn, ako ne dobije vizu, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Dodao je da će verovatno neko govoriti sa muslimanske strane iz BiH, ali da se još ne zna ko.

- Onda će biti redovna sednica o BiH verovatno sredinom maja - rekao je Dačić za TV Prva.

PODSETIMO

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, sastao se juče u Tanzaniji sa ministrom inostranih poslova Savezne Republike Somalije- Ahmedom Moalijem Fikhijem, gde je boravio povodom obeležavanja 60. godišnjice ujedinjenja Tanganjike i Zanzibara.

Sastanku su prisustvovali članovi srpske delegacije, ministar spoljne i unutrašnje trgovine Tomislav Momirović i Vladimir Orlić, narodni poslanik.

U razgovorima je izražena obostrana spremnost za obnovu tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje koji datiraju još iz vremena bliske saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja.

Tokom sastanka obostrano je istaknuta potreba za razmenom poseta na visokom i najvišem nivou između naših zemalja, a ponovljeni su i stavovi o međusobnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Saradnja u oblasti obrazovanja i kulture

Ministar Dačić je poručio da je Srbija spremna da intenzivira saradnju u oblasti obrazovanja i kulture, te da ćemo nastojati da u narednom periodu omogućimo veći broj stipendija za studente iz Somalije u okviru programa „Svet u Srbiji“.

Poziv za posetu Srbiji

Šef srpske diplomatije preneo je poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Somalije da poseti Srbiju, a pozvao je u posetu i svog kolegu ministra Fikhija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading