"NEKO IZ SDA TELEFONIRAO I ODBIO DOGOVOR SA SRBIMA" Izjava bošnjačkog akademika podigla prašinu u BiH, oglasio se i Dodik (VIDEO)

Autor:

Svet

28.04.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik je na društvenoj mreži X objavio snimak televizijskog gostovanja Muhameda Filipovića, koji je prepričavao događaje iz devedesetih.

"NEKO IZ SDA TELEFONIRAO I ODBIO DOGOVOR SA SRBIMA" Izjava bošnjačkog akademika podigla prašinu u BiH, oglasio se i Dodik (VIDEO)

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, podsetio je danas da se građanski rat u BiH mogao izbeći, prenoseći izjavu akademika i pisca, Muhameda Filipovića, da je SDA odbila sporazum koji je bio postignut sa srpskom stranom, prenosi RTRS.

Dodik je na društvenoj mreži X objavio snimak televizijskog gostovanja Filipovića, koji je prepričavao događaje iz devedesetih, kada je otišao da pregovara sa Slobodanom Miloševićem o izbegavanju rata u BiH.

Filipović je gostujući na N1 BiH rekao da je tada dogovoren teritorijalni integritet BiH, ali je, tvrdi, neko iz SDA telefonirao, i odbio dogovor sa Srbima.

Da nije bilo tog poziva, kaže Filipović, rat je mogao da bude izbegnut, prenosi RTRS.

Čisto da se zna kome je bilo do rata - istakao je Dodik.

Podsetimo, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je juče da rezolucija o Srebrenici predstavlja podmukao potez protiv jednog naroda i poručio da će oni koji rade protiv Srpske imati problem sa njom, ali da srpski narod nema razloga za strah i brigu i da će RS raditi ono što je u njenom interesu.

- Ako bude usvojena rezolucija, mi to odbacujemo. Tu kvalifikaciju ne možemo da prihvatimo. Genocid je moralna diskvalifikacija jednog naroda. Republika Srpska više ne vidi razloga zašto bi egzistirala nakon ovoga u BiH - rekao je Dodik u Gradišci gde je obeleženo 29 godina od egzodusa Srba iz zapadne Slavonije u hrvatskoj akciji "Bljesak", kada je ubijeno 283 Srba, među kojima 12 dece.

Dodik je ponovo naglasio da genocida u Srebrenici nije bilo, kao ni bilo gde na prostoru BiH, prenela je Srna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading