SKUPŠTINA GLASA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O LOKALNIM IZBORIMA! Deo opozicije bojkotuje izbore 2. juna!

Autor:

Vesti

23.04.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici su sinoć završili raspravu o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima

SKUPŠTINA GLASA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O LOKALNIM IZBORIMA! Deo opozicije bojkotuje izbore 2. juna!

Foto: Kristina Novaković

Poslanici Skupštine Srbije glasaće danas o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, a glasanje je zakazano za 10 časova.

Poslanici su sinoć završili raspravu o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, koje treba da omoguće da se lokalni izbori i to u onim lokalnim samoupravama u kojima nisu bili u decembru, održe 2. juna, istovremeno sa beogradskim izborima koji su već raspisani za taj datum, što je bio jedan od zahteva opozicije u razgovorima koji su vođeni između vlasti i opozicije.

Rasprava koja je trajala jedanaest sati protekla je mirno i poslanici su uglavnom govorili o izborima i razgovorima koji su vođeni između vlasti i opozicije, na inicijativu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić, o preporukama ODIHR-a i zahtevima opozicije koji su se ticali poboljšanja izbornih uslova.

Poslanici vladajuće koalicije su istakli da su oni pokazali dobru volju i suštinsku želju za dijalogom, ispunivši zahteve opozicije da bi ona izašla na izbore.

Stranke opozicije Stranka slobode i pravde, Srbija centar i koalicija NADA koje, kako su najavile, neće izaći na izbore 2. juna, poručili su na sednici da za njih to "nisu izbori", dok su poslanici Narodnog pokreta Srbije, DS, Zeleno-levog fronta, Novog lica Srbije, Ekološkog ustanka i Pokreta slobodnih građana najavili da će nastupiti na izborima pod sloganom "Biram borbu".

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Ana

23.04.2024 08:29

Opozicija je svesna da ih narod ne zeli, pa bi bojkotom da ekskivira izbore.

Ena

23.04.2024 08:33

Opozicija je tražila da svi izbori budu zajedno, a sada usporava rad Skupštine. Strašno.

Jovana

23.04.2024 08:47

Ovi sto ne mogu da prodju cenzus oni ce i bojkotovati izbore.

Ana

23.04.2024 09:42

Opozicija bi samo da bojtuje, posto su svesni svog debakla.