ĐILASOVAC U SAVETU EVROPE IZBEGAO DA SE USPROTIVI PRIJEMU KOSOVA!

Autor:

Vesti

19.04.2024

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ćutao kao zaliven, a sad mu Srbija kriva.

ĐILASOVAC U SAVETU EVROPE IZBEGAO DA SE USPROTIVI PRIJEMU KOSOVA!

Foto: Telegraf Vladimir Lukic, Tanjug AP Darko Vojinovic, Tanjug AP Slobodan Miljevic

Đorđe Stanković, narodni poslanik i potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića, koji je deo liste "Srbija protiv nasilja" (SPN) i član srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE), u Strazburu ni reč nije izustio protiv davanja zelenog svetla za prijem takozvane države Kosovo. Ali je po povratku u Beograd za to okrivio Srbiju.

Stanković, koji je ćutao kao zaliven u Strazburu, raspričao se u glasilima tajkuna Dragana Šolaka i prostor koji mu je dat iskoristio za napad na sopstvenu državu i političke neistomišljenike u pokušaju da ućari neki jeftin politički poen. Tako je odluku PS SE ocenio kao poraz spoljne politike SNS.  

- Apsolutno se zakasnilo u lobiranju ili, još gore, zvanično je negde Srbija pristala da do ovoga i dođe, pa su zato i šefovi grupa usmerili glasanje na ovaj način. Verovatno je prekretnica bilo potpisivanje Ohridskog sporazuma - rekao je Stanković.

Marinika pod ruku s prevrtljivcem

Među onima koji su glasali za odluku da se preporuči članstvo takozvane države Kosovo u PS SE bio je i poslanik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović, inače Srbin iz Sarajeva. Izgleda da je blizak s Marinikom Tepić, poslanicom SSP, koja je 2016. potpisala predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici i zahtevala da se srpski narod osudi za to, o čemu svedoči i njihova zajednička fotografija.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sramota što su se pojedini poslanici iz opozicije tokom rasprave u SE nalazili u sali, ali nisu našli za shodno da se jave za reč i makar nešto kažu u odbranu interesa svoje države. Ona je podsetila da su to isti poslanici koji su pre nekoliko meseci trčali u Strazbur da mole da se zabrani ime predsednika Aleksandra Vučića u izbornoj kampanji, u uzaludnoj nadi da će tako imati šansu za pobedu. Tad su bili elokventni i držali govore, ali kad se povela duskusijo o sudbini Srba s Kosmeta, nisu rekli ni jednu jedinu reč.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je da je glasanje nekih članova PS SE iznenadilo, ali je još više začudilo ponašanje nekih naših poslanika.

- U Strazburu se neki naši poslanici nisu javili za reč da raspravljaju o ovako važnoj temi za Srbiju. To je, recimo, bio narodni poslanik Đorđe Stanković, iz koalicije SPN, inače iz stranke Miroslava Aleksića. Čovek je bio tamo četiri dana, Narodna skupština, tačnije svi naši građani, platili su mu put, a on se nije prijavio za reč da kaže nešto u ime svoje države, skupštine i svog naroda na KiM. Da kaže da se o takozvanoj državi Kosovo raspravlja dok nema Zajednice srpskih opština, a našem narodu na Kosmetu uskraćuju osnovna ljudska prava. Građani Srbije su platili njegov hotel, smeštaj, dnevnice, četiri dana njegovog boravka u Strazburu smo platili mi, da bi on tamo ćutao - rekla je Brnabićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (46)

Loading
Zora

19.04.2024 05:47

Predstavnici opozicije po obicaju za svoje greske i neuspehe okrivljuju druge.

Milina

19.04.2024 05:49

Od opozicije se i ne moze ocekivati da stane na stranu svog naroda.

Dragan J

19.04.2024 05:50

Taj Đorđe Stanković nije ćutao kada je trebao da blati Srbiju i njenog predsednika, a kada je trebalo braniti Srbiju i njen narod, onda je ćutao kao zaliven.

Nadica

19.04.2024 05:50

Interesi naroda i drzave presstavnicima opozicije nisu bitni i to jasno i pokazuju.