ĐILAS I JOVANOVIĆ KAO SIJAMSKI BLIZANCI: Ne odvajaju se, četiri puta u paketu gostovali u "Utisku nedelje"! Nema više razlike među njima!

Autor:

Vesti

06.04.2024

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas, lider SSP, i Miloš Jovanović, lider Nove DSS, nekad ljuti politički protivnici, danas zajedno obilaze televizijske emisije. Spojila ih želja za vlašću i mržnja prema Vučiću

ĐILAS I JOVANOVIĆ KAO SIJAMSKI BLIZANCI: Ne odvajaju se, četiri puta u paketu gostovali u "Utisku nedelje"! Nema više razlike među njima!

Foto: Printscreen/Nova S

Kratak je put od nepremostivih ideoloških razlika do faze sijamski blizanci, a najbolji dokaz za to su lider SSP i nezvanični šef koalicije "Srbija protiv nasilja" Dragan Đilas i lider Nove DSS Miloš Jovanović. U prevodu, ono što spoji želja za vlašću i mrznja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nijedna različitost stranačkog programa, ma koliko velika bila, ne može da razdvoji. 

Njih dvojica će ove nedelje biti gosti u političkoj emisiji "Utisak nedelje" i to četvrti put u poslednjih godinu i po dana! Jovanović i Đilas su zajedno gostovali u ovoj emisiji u oktobru 2022, pa u oktobru 2023, zatim samo dva meseca kasnije- u decembru 2023, i, evo, sada, u nedelju - 7. aprila.  

Foto: Printscreen/Nova S

Jovanović i Đilas su već tri puta bili zajedno u emisiji "Utisak nedelje", a u nedelju ih čeka četvrto okupljanje

Kao da su vezani pupčanom vrpcom, pa ne mogu da idu jedan bez drugoga, slušaćemo i ove nedelje nove najbolje drugare kako isto misle o svakoj temi i kako je, očekivano, to mišljenje i jedino ispravno. A ne tako davno, kleli su se da oni ne mogu jedno sa drugim, da su previše različiti i da zastupaju suprotne stavove. Međutim, kad se namiriše vlast, svaka razlika se briše. Jer kako drugačije objasniti da zakleti protivnik priznavanja Kosova, koji smatra da u Srebrenici nije bio genocid, može da sarađuje sa strankom čija potpredsednica- Marinika Tepić, je tražila da Srbija prizna genocid, i govorila da Kosovo treba da bude nezavisno. 

Nova DSS i "Srbija protiv nasilja" razlikuju se po najvažnijim nacionalnim i državnim pitanjima. Sada je pitanje da li je Miloš Jovanović promenio stranu i smatra da Kosovo treba da bude nezavisno ili Tepićeva, desna ruka Dragana Đilasa, više ne misli da je u Srebrenici bio genocid. 

Stranka slobde i pravde, kao, uostalom, i cela koalicija Srbija protiv nasilja propagira zapadne, evropske vrednosti, teži Srbiji u okviru Evropske unije, dok je Novi DSS, desno orjentisana stranka, protiv ulaska Srbije u EU!

Politički analitičar Stevnica Deđanski kaže da su Đilas i Jovanović sada postali kao nokat i mesto. 

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Stevica Deđanski, politički analitičar

- Žele vlast, pa su odjednom nerazdvojni. Problem je što smo mi imali percepciju tako napravljenu da su oni različiti. Međutim, Jovanović nije no nejm. Bio je zamenik Koštunici, pustio šiptarske teroriste, otcepio Kosovo, Crnu Goru... Oni su, zapravo, isti, samo su to skrivali do sada. Ponovljeni izbori u Beogradu su dobra prilika da se vidi da između Đilasa, Jovanovića, Tepićeve, Pavla Grbovića, (Dobrice) Veselinovića nema razlike u idologiju - poručio je Deđanski. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Jelena

06.04.2024 14:22

Do juče ljuti neprijatelji a danas ko blizanci Djilas i Jovanović. Njih jedino spaja želja za vlašću i ništa drugo.

Jelena

06.04.2024 14:23

Ali i Djilas i Jovanović znaju da nemaju šanse na izborima a opet idu zajedno.

Jelena

06.04.2024 14:24

Ljubav nikad jača izmedju Djilasa i Jovanovića.

Jelena

06.04.2024 14:24

Nezna se ko je gori od njih dvojice. Dal je Djilas ili Jovanović.