"SRBIJA NEMA VREMENA ZA GUBLJENJE" Predsednica Skupštine Srbije Brnabić o izborima

Autor:

Vesti

29.03.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brnabić je istakla da su pretnje bojkotom izbora "sprdnja" sa građanima Srbije, te da je demokratsko pravo građana da biraju svoje predstavnike.

"SRBIJA NEMA VREMENA ZA GUBLJENJE" Predsednica Skupštine Srbije Brnabić o izborima

Foto: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Danas je Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije, izjavila da Srbija nema vremena za gubljenje, te da će ostali izbori biti održani u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije. Ona je naglasila da ne može da zamisli da bilo ko spreči održavanje beogradskih izbora koje je raspisala Skupština Srbije, a koje je zahtevala opozicija.

Brnabić je istakla da su pretnje bojkotom izbora "sprdnja" sa građanima Srbije, te da je demokratsko pravo građana da biraju svoje predstavnike. "Kako će neko da spreči nešto što je praznik demokratije? Mi smo u situaciji da imamo izbore, kada pričamo o izborima u Beogradu, zato što su oni tražili izbore, ne mi", naglasila je Brnabić.

Brnabić je takođe upozorila da opozicija preti bojkotom i fizičkim sprečavanjem izbora, nazivajući to nasiljem. Ona je postavila pitanje da li opozicija zaista želi izbore ili ne, ističući da se mišljenje o tome ne može menjati na šestomesečnom nivou.

- Ja to ne razumem. Kako će neko da spreči nešto što je praznik demokratije? Mi smo u situaciji da imamo izbore, kada pričamo o izborima u Beogradu, zato što su oni tražili izbore, ne mi - rekla je Brnabić.

Predsednica Skupštine je podsetila da su građani Srbije glasali na parlamentarnim izborima u aprilu 2022. godine, te da su se tada formirala vlada i skupštinska većina. Takođe je naglasila da su Beograđani takođe glasali, te da se formirala većina u gradskoj skupštini i izabran gradonačelnik.

- I tu se formirala većina u gradskoj skupštini, izabran je gradonačelnik, svi gradski organi počeli su da rade. Sledeći izbori su trebali da budu 2026. godine. Ne, oni su došli 2023. godine i rekli tražimo hitne izbore. I sad kažu, a mi ćemo sad da sprečemo izbore. Koje ćete izbore sprečiti? One koje ste hitno zahtevali - konstatovala je Brnabić.

Dodala je da opozicija preti bojkotom i fizičkim sprečavanjem izbora.

- Dakle nasiljem, oni koji kažu kao da su protiv nasilja, nasiljem da spreče izbore koje su oni tražili. Čekajte, hoćete izbore ili nećete izbore? Pa ne možete vi na šest meseci da menjate mišljenje o tome, da li hoćete izbore ili nećete izbore? - pitala je Brnabić.

Ana Brnabić je jasno iznela svoj stav o održavanju izbora u Srbiji, ističući značaj demokratije i pravo građana da slobodno biraju svoje predstavnike. Njene reči dolaze u vreme političke napetosti u zemlji, te će odluke koje budu donete imati dalekosežne posledice na političku scenu Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (21)

Loading
Ana

29.03.2024 13:45

Srbija prati put odgovornosti kroz marljiv i posvecen rad i nece gubiti vreme na prazne price i spletke koje opozicija konstantno priredjuje!

Keti

29.03.2024 13:45

Srbija ima pametnija posla, a ne da se bave opozicijom i njihovim toalet papirima

Ena

29.03.2024 13:58

Sve što je opozicija tražila, Vučić je ispunio i zato im ponestaje manevarskog prostora, pa sad prete nasiljem.

Jaca

29.03.2024 14:00

Ne znam koji im je interes da non stop bojkotuju, prvo traže izbore pa kad ih dobiju onda će bojkotovati.