"IMAMO JAK TIM, JAČI NEGO IKADA" Ana Brnabić o projektu "Skok u budućnost": Nastavićemo da radimo!

Autor:

Vesti

29.03.2024

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji mnogo činilaca koji žele da uruše uspeh Srbije. Da mi to odbranimo, da Srbija nastavi da raste ekonomski i jača i sačuva ono što je njeno, a to je KiM, kaže ona.

"IMAMO JAK TIM, JAČI NEGO IKADA" Ana Brnabić o projektu "Skok u budućnost": Nastavićemo da radimo!

Foto: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, govoreći o projektu "Skok u budućnost", da u ovim teškim vremenima moramo da radimo kao jedan tim.

- Izuzetno je važno, ako pričamo o obrazovanju, da postoji jaka saradnja između predsednika Aleksandra Vučića, lokalnih samouprava, Vlade i Skupštine. U ovako teškim vremenima mi moramo da radimo kao jedan tim, da čuvamo suverenitet zemlje, da se borimo za dalji rast i razvoj, zato što ne žele svi dobro Republici Srbiji. Postoji mnogo činilaca koji žele da uruše uspeh Srbije. Da mi to odbranimo, da Srbija nastavi da raste ekonomski i jača i sačuva ono što je njeno, a to je KiM. Važno je da imamo jak tim, jači nego ikada, a tu veliku ulogu imaju lokalne samouprave, posebno kada je reč o obrazovanju. Nastavićemo da radimo zajedno - rekla je Brnabićeva i dodala:

- Taj cilj da do 2027. rekonstruišemo i izgradimo čak 120 škola je izuzetno ambiciozan, ali verujm da ćemo uspeti. Juče sam pričala sa predsednikom Vučićem o rekonstrukciji OŠ "Radoje Domanović" u Praćinu, koja se bukvalno raspadala. Nadam se da ćemo uskoro biti u Paraćinu da to pokažemo.

Ona je, odgovarajući na pitanje šta će reći opozicija na to što je šef misije OEBS ocenio da Srbija ima uslove za izbore, da građani imaju mogućnost da izraze mišljenje u šta se uverio, istakla da sve što opozicija priča o izborima pada u vodu i pokazuje da je reč o politikanstvu činjenicom da su oni tražili izbore prošle godine.

- Evo da pitam sve građane Republike Srbije: Poštovani građani, da je opozicija sumnjala u izborne uslove, u birački spisak, u demokratiju, mogućnost za fer i transparentne izbore, da li bi tražila hitne izbore? Naravno da ne bi. Nego bi se tada fokusirala na izborne uslove i na birački spisak - istakla je predsednica parlamenta i dodala da danas postoji jedinstveni birački spisak, a da u njihovo vreme nije postojao.

- Tako da je to politikanstvo i alibi zašto su oni izgubili izbore. Umesto da kažu, pa dobro evo 12 godina gubimo izbore, evo mi ne valjamo, mi treba da se menjamo. Ne, oni će opet da kažu, e vi ste krivi, e ti si kriv, sve ostalo u univerzumu je krivo, samo oni nisu krivi što 12 godina gube izbore - rekla je Brnabićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (24)

Loading
Dejan

29.03.2024 13:32

Radi se na planu koji će razvijati celu Srbiju!

David

29.03.2024 13:33

Snažan tim je osnova uspeha u svakom projektu. Bravo Ana Brnabić i ekipa na ovom važnom poduhvatu

Nikola

29.03.2024 13:35

Nadam se da će ovaj jak tim doneti mnogo pozitivnih promena i napretka u budućnosti.

Vukasin

29.03.2024 13:35

Upravo ono što nam treba - fokusiranost na budućnost i odlučnost da se napreduje bez obzira na izazove. Svaka čast na odlučnosti, Ana Brnabić