JELENA TRIVAN ZASLUŽUJE KLJUČEVE GRADA BANJALUKE! Inicijativu pokrenuo ugledni privrednik i političar

Autor:

Vesti

28.02.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Banjaluka svake godine dodeljuje nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima koji su svojim aktivnostima, dostignućima i dobrim delima to zaslužili.

JELENA TRIVAN ZASLUŽUJE KLJUČEVE GRADA BANJALUKE! Inicijativu pokrenuo ugledni privrednik i političar

Foto: Mtel

Jedan od najuglednijih privrednika i političara u Banjaluci i Republici Srpskoj Marinko Umičević predložio je da ključeve prestonice dobije Jelena Trivan, direktorka kompanije M:tel.

Apostrofirao je da je ona donator u svim oblastima, od sporta, kulture, do pomoći obrazovnim ustanovama i bolnicama. Dodao je da Trivanova nije mnogo uradila samo za Banjaluku nego i za Republiku Srpsku, ali i za Federaciju BiH i Srbe koji tamo žive.

- Mislim da je M:tel najveći donator u BiH otkako je gospođa Trivan na čelu te kompanije. Radi se o izuzetno kvalitetnoj osobi koja je svojim angažmanom za Banjaluku uradila više od mnogih koji ovde žive - naveo je Umičević, koji je već četiri mandata zaredom odbornik u Skupštini Grada Banjaluka.

Inače, grad Banjaluka svake godine dodeljuje nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima koji su svojim aktivnostima, dostignućima i dobrim delima to zaslužili.

Tako je 2022. godine i sam Umičević bio dobitnik najvišeg gradskog priznanja „Ključ Grada Banjaluka“ s Poveljom „Počasni građanin Banjaluke“, koji su mu uručeni 2022. godine na manifestaciji povodom Dana Grada.

Umičević je napomenuo i da M:tel zapošljava veliki broj radnika, porez i dobit plaća Banjaluci, a poznato je da Banjaluka pola budžeta puni od PDV-a.

- Tako da, po mom mišljenju, Jelena Trivan treba da dobije „Ključ Grada Banjaluka“ - naglasio je Umičević.

Trivanova za ovu inicijativu nije znala i priznaje da ju je jako dirnula.

- Svim srcem borim se za ovaj narod i ovde i kada ga napadaju u Srbiji. I znam da me vole i podržavaju, ali nisam znala da smatraju da zaslužujem i ključeve Banjaluke i hvala im na tome - istakla je ona.

Direktorka M:tela je, inače, u intervjuu za aloonline.ba nedavno odgovarala na pitanje da li je zavolela Banjaluku za nekoliko godina, koliko je već tamo:

- Za dve godine mandata napisala sam, kažu, jedan dirljiv tekst „Banjaluka i ja“, o tome koliko je volim i koliko Banjalučani, mogu da kažem, vole mene. Ne samo Banjalučani, ja sam neko ko je sve te stereotipe o Beograđanima koji dolaze ovde da odrade svoj mandat kao po kazni razrušila time što sam stalno na terenu, tamo gde Srbi najteže žive, u Federaciji, u selima, stalno sam među ljudima i oni znaju da sam jedna od njih.

Istakla je da joj je to najveća pohvala.

- Kolege vas drugačije gledaju kad znaju da niste ovde došli kao neki šerif iz Srbije, već jedan od njihovih sugrađana koji ih razume, voli i poštuje. Neko ko ne misli da je Beograd centar sveta, a Banjaluka poslovna kazna, već neko ko misli da je Banjaluka idealno mesto za život u koju dolazim s radošću i ljubavlju - izjavila je Jelena Trivan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading