Vučić otkrio tajne razgovora sa Šarlom Mišelom! Šta je rekao o odnosima Srbije i EU?

Autor:

Vesti

20.02.2024

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić razgovarao sa predsednikom Evropskog saveta o evropskom putu Srbije

Vučić otkrio tajne razgovora sa Šarlom Mišelom! Šta je rekao o odnosima Srbije i EU?

Foto: instagram


Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je obavestio javnost putem svog Instagram naloga o telefonskom razgovoru sa predsednikom Evropskog saveta, Šarlom Mišelom. Vučić je istakao da je razgovor bio dobar i važan, te da su se dotakli tema odnosa Srbije i EU, situacije na Kosovu i Metohiji, kao i perspektiva za ubrzanje evropskog puta Srbije. On je naglasio svoju posvećenost nastavku reformskog i evrointegracionog procesa, izražavajući očekivanje da će u narednim mesecima biti moguće napraviti nove korake ka punopravnom članstvu u EU.

 

 


EU Plan rasta za Zapadni Balkan

Takođe, tokom razgovora, predsednik Vučić je istakao značaj EU Plan rasta za Zapadni Balkan, naglašavajući njegovu ulogu u jačanju i približavanju ekonomija i društava regiona. Pored toga, predsednik Vučić je izneo i očekivanje da će se nastaviti rad na važnim zajedničkim infrastrukturnim projektima koji imaju za cilj unapređenje životnog standarda svih građana.

Ovaj razgovor predstavlja važan korak ka daljem unapređenju odnosa Srbije i Evropske unije, te naglašava posvećenost Srbije evropskim integracijama i saradnji na regionalnom nivou.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (37)

Loading
Ena

20.02.2024 17:50

Važno je da razgovaramo sa čelnicima EU i unapređujemo odnose EU i Srbije.

Nikola

20.02.2024 17:52

Tako je, Vučić samo najbolje izvlači za Srbiju.

Tanja

20.02.2024 17:55

Srbija i EU će i dalje produbljivati svoje odnose, Vučić gura naš brod u dobrom smeru

Srdjan

20.02.2024 18:07

Razgovori poput ovog sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom su od vitalnog značaja za napredak Srbije ka članstvu u EU. Predsednik Vučić pokazuje angažovanost i spremnost da gradi konstruktivne odnose sa evropskim liderima, što je ključno za dalji napredak zemlje.