Vučić: Kurti pritiska Srbiju, ali mi smo kamičak u cipeli

Autor:

Vesti

05.11.2023

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu za Tanjug, povodom 80 godina od osnivanja ove agencije, govorio o aktuelnoj situaciji na Kosmetu i pritiscima koji se vrše na Srbiju.

Vučić: Kurti pritiska Srbiju, ali mi smo kamičak u cipeli

Foto: printscreen/tanjug live

On je istakao da je svestan da Albanci savršeno prate sve što se dešava i da su u stanju da prepoznaju svaki njegov potez.

Jedna od tema o kojima je Vučić govorio jeste i priznanje nezavisnosti Kosova. On je istakao da su oni koji su to učinili svesni da su prekršili međunarodno pravo, ali da to nikada neće priznati. On je naglasio da je Srbija "kamena u cipeli" za mnoge zemlje i da ovo ponavlja uporno kako bi se istakla njena ranjivost i težina situacije u kojoj se nalazi.

Govoreći o aktuelnim dešavanjima u svetu, Vučić je istakao da je ključno imati ispravne premise kako bi se došlo do tačnih zaključaka. On je naveo primer sukoba u Gazi i istakao da je to još jedan od primera gde se ruši međunarodni poredak i gde svaka strana pokušava da ojača svoju poziciju. Vučić je istakao da svi čekaju svoj trenutak i da je bitno za Srbiju da bude svesna svih pretnji i da se adekvatno pripremi za njih.

U tom kontekstu, Vučić je naglasio da je za Srbiju ključno da ima snažne saveznike i da ostane čvrsta u svojim stavovima. On je takođe pomenuo i Izrael, koji se trenutno nalazi u teškoj situaciji, te da je bitno da se očuva njegova integritet i stabilnost kako bi se izbegao novi sukob u regionu.

Na kraju, Vučić je uporedio aktuelnu situaciju u svetu sa Prvim i Drugim svetskim ratom, istakavši da postoje sličnosti ali i razlike. On je naglasio da je bitno da se uči na greškama iz prošlosti i da se izbegnu konflikti koji mogu dovesti do katastrofalnih posledica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (35)

Loading
Nega

05.11.2023 19:30

I pored brojnih pritisaka koji dolaze sa svih strana Srbija se nece odreci dela svoje teritorije.

Obilić

05.11.2023 19:33

Kurti pritiska Srbiju, ali se i njemu drma fotelja u Prištini! ZSO mu je nad glavom kao omča oko vrata!

Obilić

05.11.2023 19:33

Kurti pritiska Srbiju, ali se i njemu drma fotelja u Prištini! ZSO mu je nad glavom kao omča oko vrata!

Karađorđe

05.11.2023 19:36

Srbija je izbegla sukob neslućenih razmera posle Banjske, a na koju je Kurti bacio sve svoje karte! Vučić je sprečio sukob sličan onom u Gazi, jer je odgovorno i razumno doneo odluke u interesu građana Srbije!