OTVOREN I KONSTRUKTIVAN RAZGOVOR: Petković sa ambasadorkom Nemačke o zabrinutosti za bezbednost Srba na KiM

Autor:

Vesti

07.06.2023

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković je dodao da je u razgovoru sa Konrad podvukao da Kurtijevi nelegitimni gradonačelnici i specijalne jedinice nemaju šta da traže na severu KiM

OTVOREN I KONSTRUKTIVAN RAZGOVOR: Petković sa ambasadorkom Nemačke o zabrinutosti za bezbednost Srba na KiM

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Petar Petković

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je danas da je razgovarao sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad kojoj je, kako je naveo, preneo dodatnu zabrinutost za bezbednost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji s obzirom na to da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne pokazuje spremnost na deeskalaciju situacije na terenu. 

Petković je na Fejsbuku naveo da je imao otvoren i konstruktivan razgovor sa Konrad u u svetlu krize na severu Kosova i Metohije koju je, kako je naglasio, svojim jednostranim i nasilnim akcijama izazvao Kurti. 

Petković je dodao da je u razgovoru sa Konrad podvukao da Kurtijevi nelegitimni gradonačelnici i specijalne jedinice nemaju šta da traže na severu KiM, kao i da Radoš Petrović i Dušan Obrenović "koji su uhapšeni dok su mirno protestovali, o čemu postoje i dokazi, moraju da budu pušteni na slobodu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading