DANAS JE POČELA OKUPACIJA, KURTI ŽELI DA ISPROVOCIRA RAT! Petković: Simbol okupacije je krpa istaknuta na zgradi opštine

Autor:

Vesti

19.05.2023

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je dodao da je u toku razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka

DANAS JE POČELA OKUPACIJA, KURTI ŽELI DA ISPROVOCIRA RAT! Petković: Simbol okupacije je krpa istaknuta na zgradi opštine

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je danas započela okupacija Aljbina Kurtija i Erdena Atića koji je takozvani gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice, kao i da Kurti želi da protera srpski narod i najotvorenije iscenira rat.

On je na konferenciji za novinare rekao da je simbol okupacije krpa istaknuta na zgradi opštine, koja za Srbe to nije i dodao da će ona tu stajati koliko i okupacija.

- To znači ne dugo, jer nas sama istorija uči da svaka okupacija ima kraj, a ova će se završiti kada Srbi to odluče - rekao je Petković.

On je dodao da je u toku razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

- Vučić je upozorio Lajčaka na sve posledice Kurtijevog ponašanja i provokacija koji mogu da se pretvore u najnoviju krizu, da žele da proteraju srpski narod i najotvorenije isprovociraju rat - rekao je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (11)

Loading
Jelena

19.05.2023 13:43

Sramno i siledžijsko ponašanje Kurtija.

Ana

19.05.2023 13:46

Kurti na sve nacine pokušava da protera nas narod sa KiM sa njihovih vekovnih ognjišta.

Vera

19.05.2023 13:49

Kurti želi da istera Srbe i da izazove sukobe,to mu mesmemo dozvoliti.

Ana

19.05.2023 13:52

Srbija daje sve od sebe da sacuva mir