MAKEDONSKI ZVANIČNIK UHAPŠEN zbog masovne proizvodnje LAŽNIH KOVANICA od dva evra: Spremio MILIONE za LAŽNU DRŽAVU KOSOVO

Autor:

Svet

08.08.2024

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni je bio zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Severne Makedonije

MAKEDONSKI ZVANIČNIK UHAPŠEN zbog masovne proizvodnje LAŽNIH KOVANICA od dva evra: Spremio MILIONE za LAŽNU DRŽAVU KOSOVO

Foto: Pixabay

Zvaničnik iz Severne Makedonije uhapšen je zbog masovne proizvodnje miliona lažnih kovanica od 2 evra, saopštila je agencija za sprovođenje zakona Evropske unije.

Višemesečna istraga makedonskih i prištinskih vlasti, sprovedena uz podršku agencije Europol, otkrila je operaciju falsifikovanja i dovela do hapšenja 34-godišnjeg osumnjičenog u Prištini, navodi se u saopštenju Europola.

Uhapšeni je bio zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Severne Makedonije, saopštio je Europol, dodajući da su vlasti takođe zaplenile "mašine za proizvodnju falsifikovane valute, hiljade sklopljenih kovanica, prstenja i jezgra" na više lokacija u Severnoj Makedoniji.

Eurodžast, agencija EU za saradnju u oblasti krivičnog pravosuđa, navela je u saopštenju da je muškarac "osumnjičen da je proizveo oko 2 miliona lažnih kovanica od 2 evra, koje su trebalo da budu plasirane u kosovsku privredu", piše "Politiko".

Lažna država Kosovo se suočava sa epidemijom falsifikovanih kovanica vrednih milione evra, navode vlasti. Iako lažna država nije deo evrozone, valutne unije EU, ali je usvojila evro kao svoju valutu 2002.

Tzv. Kosovo se suočava sa ogromnom političkom krizom, a portparol Stejt departmenta Metju Miler izjavio je, povodom zatvaranja objekata Pošte Srbije na severu Kosovo i Metohije, da su SAD zabrinute zbog kontinuiranih nekoordinisanih odluka Prištine i pozvao vladu privremenih institucija da se vrati konstruktivnom angažmanu sa međunarodnim partnerima.

Miler je, na pitanje koliko crvenih linija na severu KiM premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti može nastaviti da prelazi bez ikakvih posledica, za portal Pavlović tudej rekao da neće da spekuliše o budućim akcijama, ali je istakao zabrinutost SAD zbog nekoordinisanih odluka Prištine. 

"Verujemo da su doveli u opasnost mogućnosti koje smo pomogli Kosovu da stvori", rekao je portparol Stej departmenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading