NEMAČKA PRED PUCANJEM ZBOG EVROPSKOG PRVENSTVA! Čitava grana industrije pred kolapsom - OVO ZANIMANJE sada vredi kao SUVO ZLATO

Autor:

Vesti

02.06.2024

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropsko prvenstvo u fudbalu donosi velike nade, ali i izazove za nemačke ugostitelje i hotelijere.

NEMAČKA PRED PUCANJEM ZBOG EVROPSKOG PRVENSTVA! Čitava grana industrije pred kolapsom - OVO ZANIMANJE sada vredi kao SUVO ZLATO

Foto: Shuttertsock

Očekuje se rekordna poseta tokom trajanja prvenstva, ali postoji ozbiljan manjak osoblja, kako prenose nemački mediji.

Hotelijeri su više nego zabrinuti, a neki među njima ističu da je gotovo nemoguće pronaći dovoljno osoblja na tržištu, te da će se morati angažovati privremeno osoblje putem privatnih agencija za posredovanje.

Manjak osoblja i cena

Ugostitelji širom Nemačke suočavaju se sa problemom pronalaženja novog osoblja, koje je delimično napustilo branšu tokom pandemije koronavirusa. Sindikat radnika u hotelskoj i ugostiteljskoj branši ukazuje na to da su radnici okrenuli leđa ovim poslovima zbog tradicionalno niskih satnica.

Prema rečima pomenutog sindikata, to je glavni razlog zbog kojeg osoblje okreće leđa ugostiteljstvu. Ugostitelji obično plaćaju oko 13 evra po satu za konobare, ali angažovanje privremenog osoblja tokom prvenstva koštaće ih osetno više.

Izazovi i rezervacije

Iako se očekuje povećan broj posetilaca tokom prvenstva, hoteli do sada ne beleže eksploziju rezervacija u danima kada se igraju utakmice. Sa druge strane, platforma Airbnb beleži udvostručen broj rezervacija u poređenju sa prošlom godinom, iako su vlasnici smeštaja značajno povećali cene. Takođe, primetan je porast rezervacija od strane gostiju iz Velike Britanije.

Evropsko prvenstvo samo što nije počelo i Nemci će morati da opravdaju svoju dobro poznatu kvalitetnu organizaciju. Budući da su ugostitelji suočeni sa problemom manjka osoblja, imaju veoma malo vremena da pokrpe rupe u svojim redovima i adekvatno dočekaju goste iz čitave Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading