PANEL O ULOZI I ZNAČAJU FABRIKA BATERIJA U MODERNIM LANCIMA SNABDEVANJA E-MOBILNOSTI

Autor:

Vesti

18.04.2024

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mamac za velike nemačke fabrike automobila

PANEL O ULOZI I ZNAČAJU FABRIKA BATERIJA U MODERNIM LANCIMA SNABDEVANJA E-MOBILNOSTI

Foto: ST/Vladimir Lukić

Mađarska, država slična Srbiji po veličini i položaju u Evropi, ostvarila je skok sa sedam na 13 milijardi evra stranih investicija i planira da uskoro postigne praktično punu zaposlenost, istaknuto je na panelu "Uloga i značaj fabrika baterija u modernim lancima snabdevanja e-mobilnosti - izazov u 21. veku.''

Dr Vladimir Marinković naglasio je da su svetske kompanije pokazale izuzetnu zainteresovanost da otvore fabrike baterija u Mađarskoj, gde se za ovo školuje već 80.000 mladih.

Martina Almaši, direktor mađarske agencije za promociju izvoza, istakla je da u ovoj zemlji rade tri nemačke fabrike automobila premijum klase. Po tome je Mađarska jedinstvena u Evropi. Fabrike motora i automobila otvorili su "Audi", "Suzuki", "Mercedes", BMW, "Opel" i BYD. S udelom od samo 3,3 odsto u svetskoj proizvodnji baterija, Mađarska je zauzela četvrto mesto s obzirom da Kina drži više od polovine proizvodnje.

Pritom, Martina Almaši istakla je da su ovom uspehu doprineli centralni položaj Mađarske, subvencije, poreske olakšice investitorima i gradnja puteva i pruga, dakle sve što i Srbija čini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading