"DOBILI SMO POZIV ZA VOJNI ROK, MORAMO DA SE ČELIČIMO": Ovako mladi proslavljaju prvomajski praznik na Adi, ispričali kako su proveli noć! (VIDEO)
Ekipa Republike na Adi Ciganliji.
Praznik rada u Srbiji se tradicionalno proslavlja 1. maja i to pod otvorenim nebom, uz dobro društvo, hranu i piće. Roštiljanje u prirodi jedan je od glavnih tradicija koji se praktikuju uoči, kao i samog 1. maja.
Ekipa Republike obišla je Adu Ciganliju i uverila se da su muzika, provod i osmesi na licima nešto što čini ovu tradiciju posebnom.
- Iz Beograda smo, ali ovo nam je prvi put na Adi i možemo samo reći da je odlično iskustvo. Na meniju su ćevapi, belo meso, kobasice, pljeskavice.. - rekli su za Republiku mladići Aleksa, Strahinja i Stojan.
Takođe, još jedna mlada ekipa razgovarala je sa nama i oni su nam otkrili da su prvomajsko jutro dočekali na Adi, te da im je bilo veoma hladno.
- Bilo nam je jako hladno sinoć, smrzli smo se. Spavali smo na klupicama, ali s obzirom da smo dobili poziv za vojni rok, moramo malo da se čeličimo - istakli su Jovan i Aleksa.
Osim omladinaca, naišli smo i na ljude srednjih godina, koji su nam otkrili gde uglavnom proslavljaju ovaj praznik.
- Trudim se svake godine da budem ili na ovoj destinaciji ili na Košutnjaku, Avali, kako gde nađemo prilike i okruženje. Ljudi dobre naravi i dobre duše su uvek raspoloženi da uz drugove i dobro društvo uživaju uz muziku i prirodu bilo da su u Beogradu ili van - zaključio je Dalibor Đošić (49).
Takođe, Beograđani su se odlučili za odlazak u prirodu za Prvi maj kako bi se odmorili i uživali van gužve i radnih mesta. Izbor je ove godine pao i na Košutnjak gde je ekipa Republike zatekla veliki broj ljudi i to ne samo iz Beograda. Kako su se neki našalili hrana je "odlična" za visok holesterol, neki su se malo smrzavali, ali dobro društvo i lepa energija bila je na prvu primetna. Neki su se probudili u šatorima jutros, dok su drugi došli još juče kako bi zauzeli "bolja mesta" pod pečurkama.
- Meni je danas rođendan, svake godine slavim rođendan u šumi. Svi smo sa Kosova, radim ovde u Beogradu, tradicija je da smo svakog Prvog maja ovde. Na meniju je punjeni pileći batak, belo meso i standardno ćevapčići, kobasice. U pola pet smo došli juče znali smo da će biti gužve i bićemo dokle možemo - rekao je sagovornik za Republiku.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)