VLADIMIR RANKOVIĆ NOVI REKTOR UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU! Impresivna biografija mladog profesora!

Autor:

Vesti

30.09.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prof. dr Rankoviću mandat počinje sutra, kada će stupiti na dužnost rektora Univerziteta u Kragujevcu.

VLADIMIR RANKOVIĆ NOVI REKTOR UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU! Impresivna biografija mladog profesora!

Foto: Facebook/EKONOMSKI FAKULTET KRAGUJEVAC - Faculty of Economics Kragujevac

Redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu Vladimir Ranković izabran je danas za rektora Univerziteta na mandatni period od 2024. do 2027. godine, saopštio je Univerzitet.

On je izabran na sednici Saveta Univerziteta tajnim glasanjem. Izabran je jednoglasno, a na dužnost rektora stupiće 1. oktobra 2024. godine.

Prof. dr Rankoviću mandat počinje sutra, kada će stupiti na dužnost rektora Univerziteta u Kragujevcu.

Profesor Vladimir Ranković rođen je 1977. godine u Kragujevcu. Prvu kragujevačku gimnaziju završio je 1996. godine kao nosilac diplome „Vuk Karadžić“. Osnovne akademske studije završio je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2002. godine sa prosečnom ocenom 9.51. Doktorirao je na Univerzitetu u Kragujevcu 2007. godine pod mentorstvom akademika Miloša Kojića i stekao zvanje doktor tehničkih nauka. 

U periodu od 2002. do 2007. godine. bio je angažovan, u svojstvu istraživača saradnika, a od 2007. do 2008. godine u svojstvu naučnog saradnika u Centru za naučna istraživanja Srpske akademije nauka i umetnosti i Univerziteta u Kragujevcu.

Republika

Foto: Printskrin/youtube/RTV Kragujevac

Univerzitet u Kragujevcu

 

Od 2008. godine radi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu u zvanju docent i zatim u zvanju vanredni profesor, a od 2019. godine u zvanju redovni profesor za užu naučnu oblast Primenjeno računarstvo.

Rukovodilac je studijskog programa osnovnih akademskih studija Poslovna informatika i modula Veštačka inteligencija u poslovanju na studijskom programu master akademskih studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. Držao je predavanja po pozivu na Krakovskom Ekonomskom Univerzitetu.

Koautor je većeg broja radova iz oblasti računarstva i finansija objavljenih u vrhunskim naučnim časopisima kao što su European Journal of Operational Research, Computers & Operations Research i Finance Research Letters. Prema citatnoj bazi SKOPUS radovi profesora Rankovića su citirani 175 puta a h-indeks ima vrednost 8.

Profesor Ranković je recenzirao veći broj radova u vrhunskim međunarodnim naučnim časopisima referisanim u citatnoj bazi Web of Science kao i časopisu Ekonomski horizonti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Učesnik je i rukovodilac većeg broja domaćih i međunarodnih, naučnih i stručnih projekata i trenutno rukovodi jednim projektom iz poziva Erazmus+. Takođe je koautor nekoliko softverskih rešenja razvijenih na Univerzitetu u Kragujevcu.

Tokom studija je bio dobitnik više nagrada, stipendija i priznanja kao što su stipendija fabrike “Zastava Automobili”, stipendija Norveške ambasade – Program „Stipendija za 1000 najboljih studenata u Republici Srbiji“, Nagrada Mašinskog fakulteta u Beogradu za postignut uspeh na osnovnim studijama, stipedija Ministarstva za nauku i prosvetu Republike Srbije, Nagrada Društva informatičara Srbije za najbolje naučno delo iz oblasti informatike u 2010. godini.

U periodu od 2016. do 2019. godine je obavljao dužnost šefa Katedre za informatiku i kvantitativne metode na Ekonomskom fakultetu a od od 2020. godine je obavljao dužnosti prorektora za nastavu i studentska pitanja na Univerzitetu u Kragujevcu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading