PRE 15 GODINA OSTALI SU BEZ RODITELJA, A SADA I BEZ STRINE: Ko će da brine o trojici dečaka iz Gračanice?! TUGA

Autor:

Vesti

16.09.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zorica ih je bukvalno odgajila kao sopstveno troje dece i brinula o njima kao prava pravcata majka, a tako su je i zvali i doživljavali

PRE 15 GODINA OSTALI SU BEZ RODITELJA, A SADA I BEZ STRINE: Ko će da brine o trojici dečaka iz Gračanice?! TUGA

Foto: youtube.com/printscreen

Trojica braće Petrović iz Gračanice, Strahinja, Mihajlo i Nemanja, pre 15 godina ostali su bez roditelja.  Kada su, u porodičnoj tragediji, izgubili oba roditelja, najmlađi Nemanja imao je svega godinu dana. Pamtiće ih iz priče starijeg brata i rođaka. Najstariji Strahinja svoj život i život braće opisuje kao težak. Brinemo jedni o drugima, kaže. 

O njima  su brinuli i pomagali im stric i strina. Sada je preminula i strina Zorica Petrović.

Zorica ih  je bukvalno odgajila kao sopstveno troje dece i brinula o njima kao prava pravcata majka, a tako su je i zvali i doživljavali. Jer, najmlađi Nemanja (17) je kao trogodišnje dete roditelje jedva i zapamtio, dok su Strahinja (21) i Mihajlo (19) imali sedam, odnosno pet godina. Sve ove godine, od kada se 2010. desila tragedija u kojoj im je otac ubio majku, dečacima je majčinu ljubav nastojala da nadomesti strina Zorica. Brinula se o njima kao da su njena deca. Čak im je više pažnje posvećivala nego sopstvenoj kćerki i sinovima koji su srećom odrasli, pišu Novosti.

Ovako pričaju komšije pokojne Zorice Petrović (63) iz Gračanice, strine trojice dečaka kojima je pre 15 godine ispred kliničko-bolničkog centra gde je radila, otac usmrtio majku. Zato je strina Zorica uz supruga Vladimira (68), strica dečaka, bila glavna figura u njihovom detinjstvu i odrastanju. Bila je uz njih kada su polazili u školu, učili prva slova, brojeve... Brinula šta će obući, imaju li knjige, sveske, da li su poneli užinu. Da li će im biti toplo u kući koju im je  sagradilo tadašnje Ministarstvo za povratak uz pomoć Opštine Gračanica u dvorištu pored kuće strica Vladimira.

- Žao mi je da ih ostavim noću same. Ja spavam u kuhinji a oni su u sobi. Oni su divna deca i dobri đaci. Ali mi je najžalije što se nikada kao njihovi vršnjaci ne smeju - Zoričinu priču prekidale su suze koje je skrivala od dečaka. Nije mogla da podnese da dodatno pate jer se kaže žal za roditeljima ogledao u njihovim očima. Zato je svaka njihova radost bila i njena. Brinula je da imaju čistu odeću i obuću, ogrev.

- Iako primaju penziju na ime roditelja, naravno da im dodamo novac jer nema dana da ne zatraže po pet ili deset evra. Ipak su oni još deca... Često im kažem da novac ne raste na drveću ali oni znaju da ćemo im uvek dati ma koliko i sami nemali - pričali su pre nekoliko godina sada već pokojna Zorica i njen suprug Vladimir.

Svaku brigu ova plemenita žena skrivala je duboko u sebi što je doprinelo da se i sama razboli.

 

Otkazali joj bubrezi

Nismo verovali da će se desiti ono najgore. Mama je imala problem sa bubrezima koji su joj otkazali, bila je u bolnici u Nišu jedanaest dana i tu nas je napustila. I dalje ne verujemo da je nema i sve se nadamo da će se pojaviti odnekud. Međutim, sada moramo da budemo još jači i borbeniji, a brigu oko moje braće od strica sada je preuzela moja supruga - priča njen sin Dušan Petrović (32) za Novosti i dodaje da će on, njegov brat, sestra i otac i dalje biti oslonac mladićima koji se osim najmlađeg Nemanje već osamostaljuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO 

Komentari (0)

Loading