DANAS AKCIJA BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA! Građani bez uputa mogu kod OVIH lekara!

Autor:

Vesti

15.09.2024

07:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akciju sprovodi Ministarstvo zdravlja

DANAS AKCIJA BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA! Građani bez uputa mogu kod OVIH lekara!

Foto: Profimedia

Akcija besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda, koju u cilju prevencije i rane dijagnostike oboljenja realizuje Ministarstvo zdravlja, biće nastavljena danas, od 8 do 17 časova, u zdravstvenim ustanovama širom zemlje.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja obave pregled endokrinologa i urade ultrazvuk štitaste žlezde. 

Građani će moći da urade i tumor markere: PSA (PSA) za muškarce, kao i CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein), izmere krvni pritisak, provere nivo šećera u krvi, urade EKG i provere kompletnu krvnu sliku u laboratorijama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Takođe, i ove nedelje će biti organizovani i sistematski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, a u pojedinim ustanovama biće organizovana i redovna vakcinacija dece, prema kalendaru.

Svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede.

Univerzitetski klinički centar Srbije saopštio je da će pregledi biti obavljeni u novoj zgradi, severni ulaz, iz Ulice Koste Todorovića u Beogradu.

U Kliničnom centru Vojvodine preventivni pregledi biće sprovedeni u Specijalističkoj Poliklinici. Zdravstvene ustanove pozivaju sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivnu utiču na svoje zdravlje.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji, sa detaljnom vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi, biće istaknuta na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading