ZBOG BAHATE FUNKCIONERKE IZ ZRENJANINA DEČAK U TEŠKOM STANJU! Roditelji spremaju tužbu!

Autor:

Vesti

09.09.2024

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žao mi je dece. Nadam se da ovaj incident neće ostaviti neke posledice po njihovo mentalno zdravlje, priča otac dečaka.

ZBOG BAHATE FUNKCIONERKE IZ ZRENJANINA DEČAK U TEŠKOM STANJU! Roditelji spremaju tužbu!

Foto: Facebook, Wikipedia

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura objavio je na svom Fejsbuk profilu da je jutros primio pismenu ostavku na funkciju pomoćnice gradonačelnika Vere Milošev koja je usledila nakon incidenta u kome je pomenuta sa prijateljem verbalno napala dete sa posebnim potrebama. Istovremeno, gradonačelnik je objavio da se lokalna uprava povodom ovog slučaja više neće oglašavati, a ono što ostaje još kao pitanje - da li će gradonačelnik i prihvatiti ostavku svoje pomoćnice. Napadnuti dečak sa smetnjama u razvoju i dalje je potresen, zbog čega je krenuo i na psihoterapiju.

- Iako postupak pred nadležnim organima još nije ni pokrenut, Vera je donela ovu odluku da ne bi stvarala problem u funkcionisanju lokalne samouprave, da pokaže odgovornost, da dozvoli nadležnim organima da iznesu punu istinu i na taj način dokaže da nije sve kako su mediji preneli - napisao je Salapura.

Dodao je da je pažnja javnosti dobrodošla kada treba zaštititi prava dece i da tu nema tolerancije.

Porodica ne odustaje od tužbe

Republika

Foto: Printskrin

Otac napadnutog deteta

 

Otac napadnutog dečaka rekao je za "Blic" da polaže velike nade u institucije jer su, prema njegovim rečima, policija, poverenica za ravnopravnost Brankica Janković i ombudsman Zoran Pašalić vrlo profesionalno ali i ljudski odmah reagovali, saslušali njegove pritužbe i pokrenuli postupke radi daljeg utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do incidenta.

- Budući da su se u čitav slučaj uključili poverenica za ravnopravnost i ombudsman, nadam se da će to sve ići po nekom ubrzanom postupku te da će tužilaštvo koje ćuti ubrzo morati da se oglasi povodom ovog incidenta - kaže Mihajlović a u njegove tvrdnje uverila se i redakcija "Blica" kojoj Osnovno javno tužilaštvo iz Zrenjanina ne odgovara na upit o ovom slučaju još od prošle nedelje.

Mihajlović dodaje da neće odustati od privatne tužbe zbog uvrede njegovog deteta te da će eventualnu odštetu koju dobije usmeriti u humanitarne svrhe za decu sa posebnim potrebama i da će na dosuđenu sumu dodati još svog novca.

- Sada je neophodno da se bez medijskih pritisaka pruži mogućnost i Veri Milošev da se nepristrasno utvrde sve činjenice ovog nemilog događaja - zaključio je Salapura uz napomenu da se povodom tog slučaja u narednim danima lokalna samouprava više neće oglašavati.

Podsećamo, Vera Milošev i njen prijatelj su u bioskopu u Zrenjaninu verbalno napali i pretili trojici dečaka, a da su najmlađem od njih, dečaku sa problemima u razvoju, rekli da „ne sme više tu da dolazi“ i da tu „ne žele da ga vide“. Ono što je takođe zgrozilo javnost to je pretnja tetki ovog dečaka, kojoj je Milošev poručila: "Znaš li ti ko sam ja!?" i "Ovo je moj grad". Otac dečaka tvrdi Milošev tetku uhvatila za ruku nakon što je ona dečaka sklonila u automobil.

Javnost tražila otkaz, a ne ostavku zbog bahatog ponašanja

Zbog napada na dvanaestogodišnjaka koji ima problema u razvoju burno je reagovala čitava javnost, udruženja roditelja dece sa posebnim potrebama i roditelji škole koju pohađa napadnuti dečak.

Svi su redom tražili da Vera Milošev dobije otkaz na mesto pomoćnice gradonačelnika ali ih je ona preduhitrila i podnela ostavku. Međutim, ostaje pitanje da li je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura njenu ostavku prihvatio a na to pitanje nismo uspeli da dobijemo odgovor. Ono što se može videti jeste da se Vera Milošević i dalje vodi kao pomoćnica gradonačelnika na sajtu grada Zrenjanina.

Napadnuti dečak traumatizovan, mora da potraži stručnu pomoć

Otac napadnutog dečaka Savo Mihajlović kaže za "Blic" da mu se niko od gradskih čelnika nije obratio povodom nemilog događaja i da njegov sin još trpi posledice incidenta te da ga mora voditi kod lekara.

- Sin mi se još nosi sa traumama zbog napada. Tokom dana uspemo nekako da mu odvratimo pažnju da ne misli na taj nemili događaj, ali uveče ponovo nastaje problem pa teže zaspi. Pre neko veče jedva je zaspao posle dva sata ujutru. Još je pod utiskom. Odlučili smo da probamo da rešimo problem i pomognemo mu da prebrodi tu traumu tako da smo krenuli kod psihologa u bolnicu - objašnjava  zabrinuti otac.

Dodaje da se plaši i za braću njegovog sina koja su prisustvovala incidentu jer su i oni to jako teško podneli.

- I oni su pretrpeli traumu a posebno im je bilo traumatično iskustvo u policiji kada su davali izjave. Na sreću da su policajci bili maksimalno profesionalni i saosećajni pa su uspeli da ih smire. Žao mi je dece. Nadam se da ovaj incident neće ostaviti neke posledice po njihovo mentalno zdravlje - rekao je Mihajlović.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading