OVA ŽENA NE SME DA PREDSTAVLJA DRŽAVU! Nezapamćena bahatost Vere Milošev, zamenice gradonačelnika Zrenjanina

Autor:

Vesti

06.09.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je u bioskopu vređala S. M. (12), dete sa smetnjama u razvoju, a njegovoj tetki pretila i pokazala srednji prst

OVA ŽENA NE SME DA PREDSTAVLJA DRŽAVU! Nezapamćena bahatost Vere Milošev, zamenice gradonačelnika Zrenjanina

Foto: Facebook, Wikipedia

Zamenica gradonačelnika Zrenjanina Vera Milošev hitno treba da bude smenjena jer takva osoba ne sme da bude na bilo kakvoj državnoj funkciji. Ona je sebi dozvolili bahatost kakvu grad na Begeju ne pamti. Ona je u bioskopu pred više svedoka ušla u verbalnu raspravu s tri maloletna dečaka, od koji najmlađi S. M., koji ima samo 12 godina, ima smetnje u razvoju.

Tom dečaku je otvoreno, bez imalo empatije, rekla da mu nije mesto u bioskopu, a njegovoj tetki koja je došla po njega otvoreno zapretila:

- Znaš ti ko sam ja?! Ja sam pomoćnik gradonačelnika, videćete vi svi, ovo je moj grad.

Sava Mihajlović, otac napadnutog 12-godišnjaka, ispričao je šta se dogodilo.

Republika

Foto: Printskrin

Sava Mihajlović

- Incident se dogodio u nedelju 1. septembra. Tog dana mi je bio rođendan i s rodbinom smo otišli u restoran, a moj sin je s dva brata od tetke, stara 15 i 17 godina, otišao u bioskop, gde su uživali u filmu sve dok nije došlo do verbalnog okršaja s Verom Milošev i njenim prijateljem N. Š. Oni su se prilikom izlaska iz bioskopa obratili dečacima rečima: "Šta on traži ovde, njemu nije mesto u bioskopu. Nemoj da sam vas više video ovde", rekao im je prijatelj Vere Milošev misleći na mog sina, koji ima 12 godina, ali još slabije govori. On ide po posebnom programu u školu, ali sve razume i nikada ni s kim nije imao problema - priča potreseni otac.

Roditelji najavili privatnu tužbu

Roditelji maloletnog S. M. slučaj su prijavili Policijskoj upravi u Zrenjaninu, gde je sačinjena službena beleška, o čemu je obavešteno nadležno Osnovno javno tužilaštvo (OJT). Roditelji su najavili privatnu tužbu protiv ljudi koji su napali njihovog sina i njegovu braću ukoliko OJT ne pokrene postupak protiv Vere Milošev.

On dodaje da se verbalno maltretiranje nastavilo i prilikom izlaska iz bioskopa, te je njegov sin pobegao do tetke koja je došla po njega. Tada je zamenica gradonačelnika pretila tetki i pokazala joj srednji prst.

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, osvrnula se tokom gostovanja na RTS na slučaj diskriminacije deteta sa smetnjama u razvoju u Zrenjaninu. Ona je pozvala roditelje deteta da podnesu pritužbu, kako bi kancelarija poverenice mogla dalje da reaguje. Osvrnula se i na rečenicu koja je navodno tada izgovorena: "Znaš li ti ko sam ja."

Republika

Foto: Tanjug

Brankica Janković

- Ta rečenica, znaš li ti ko sam ja, odražava stanje u društvu koje je apsolutno nedopustivo. Šta to znači ko sam ja? Ja sam ljudsko biće. Ja radim svoj posao - rekla je poverenica.

Dečak preživeo tešku traumu

Agresivno ponašanje Vere Milošev pored S. M. uznemirila je i njegovu stariju braću od tetke. Deca su vrlo uplašena i uznemirena, brinu se za svoju bezbednost. Otac tvrdi da su te večeri jedva smirili sina, koji je zbog preživljene traume zaspao tek oko dva sata nakon ponoći, a da su uznemirena i njegova starija braća, čiji se roditelji sada plaše za svoju bezbednost zato što se Vera Milošev pozivala na funkciju, a njen prijatelj ih je, tvrdi, snimao dok su ulazili u kola i odlazili s mesta incidenta.

Miloševa je pokazala da ne poseduje ni osnovne norme ponašanja da bi bila na bilo kakvom položaju na kom bi predstavljala državne organe. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura se tek šest dana posle incidenta obratio javnosti i to putem Fejsbuka šturim rečima. 

- Žao mi je zbog incidenta u kome je učestvovala i pomoćnica gradonačelnika. Deca su nam uvek na prvom mestu i imam potpuno razumevanje za pažnju javnosti u vezi s ovim događajem. Pošto je sve poprimilo i političke konotacije, a u okviru kojih se pominje i grad Zrenjanin, ističem da sam protiv nasilja bilo koje vrste, pa i verbalnog, a naročito protiv onog koje je usmereno ka maloletnim licima sa smetnjama u razvoju, što se u ovom slučaju navodi kao sumnja da se dogodilo. Za sada su dostupne medijske i lične interpretacije. Sačekao bih da dobijem potpune informacije od nadležnih organa i konačnu kvalifikaciju događaja da bih znao kako dalje da postupam - napisao je on.

Srpski telegraf je putem mejla poslao pitanja u vezi s ovim incidentom, ali smo do sada ostali uskraćeni za odgovore.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading