DIGLI PRIBOJ NA NOGE: Pop i hodža zajedno opleli užičko kolo! Bravo, tako se veseli!

Autor:

Vesti

05.09.2024

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova multietnička sredina na najbolji način pokazuje da sloga i prijateljstvo mogu biti zvezde vodilje bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

DIGLI PRIBOJ NA NOGE: Pop i hodža zajedno opleli užičko kolo! Bravo, tako se veseli!

Foto: RINA

PRIBOJ – Opština Priboj je mesto u kojem već decenijama složno žive Srbi i Bošnjaci.

Ova multietnička sredina na najbolji način pokazuje da sloga i prijateljstvo mogu biti zvezde vodilje bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

Proslava povodom 20 godina uspešnog rada firme uglednog privrednika Milka Janovića postala je simbol zajedništva i harmonije. Na ovom veselju, prisutni su imali priliku da vide kako se pop i hodža zajedno upuštaju u užičko kolo, pružajući dodatnu dimenziju slavljeničkoj atmosferi.

- Pribojski privrednik odlučio je da proslavi važan jubilej svog uspešnog poslovanja. Među brojnim zvanicama bili su i verski činovnici pop Marko Papić i imam Samir ef. Gibanica. Kada se prvi ton užičkog kola začuo, obojica su, u punom duhu veselja, kročili na podijum zaigrali. U trenutku kada su njihovi koraci savršeno usklađeni zaigrali zajedno, prisutni su osetili kako se između njih i okupljenih stvara most od harmonije i poštovanja, kaž za RINU jedan od gostiju.

Fotografi na ovom veselju uslikali su ovaj nesvakidašnji momenat, a  fotografija je kao i sam prizor u kom su mogli da uživaju prisutni, naišla na pravo oduševljenje.

Svojevremeno je u Bosni i Hercegovini soduševljenjem pozdravljeno druženje Ensara efendije Vila, imama iz Mostara i s Branimira Borovčanina, sveštenika Srpske pravoslavne crkve. Oni su zajdno istrčali na teren i igrali u timu Fortune.  Prijateljstvo se rodilo i pre nego što su, iako u četrdesetim godinama, postali suigrači, a dodatno ih je zbližilo to što su njihovi sinovi dio iste generacije u Fortuni. 

- Prelepa priča, divan rad i svi smo sretni i zadovoljni - rekoaje pop Branimir.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading