ODE MARIJA U VOJNIKE: Nakon obuke san mi je da budem u profesionalnoj uniformi!

Autor:

Vesti

03.09.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plan mi je da nakon završenog vojnog roka, stupim o profesionalnu službu VS i da nastavim dalje kao moje kolege sa usavršavanjem

ODE MARIJA U VOJNIKE: Nakon obuke san mi je da budem u  profesionalnoj uniformi!

Foto: Printskrin

GORNJI MILANOVAC – Sa prvim danima septemba nisu se nakon letnje pauze napunile samo škole, već i srpske kasarne. Iako su ispraćaji u vojsku postali retkost, kasarne se svake jeseni spremaju da prime vojnike, a izuzetak nije ni kasarna Vojvode Radomira Putnika u Gornjem Milanovcu gde se nalazi Centar za obuku veze i informatike. 

Sve više devojaka u Srbiji odlučuje se za služenje u vojsci i policiji, a svoje svakodnevne zadatke obavljaju u najmanju ruku jednako uspešno kao i njihove muške kolege. Ove godine u vojsku se sprema u Marija Milošević. 

Foto: RINA

 

 

- Plan mi je da nakon završenog vojnog roka, stupim o profesionalnu službu VS i da nastavim dalje kao moje kolege sa usavršavanjem - kazala je za RINU vojnik  Marija Milošević.

Da Vojska Srbije pruža širok spektar mogućnosti kao i napredovanja, dokazuju vojnici i podoficiri i oficiri, koji se upravo u Gornjem Milanovcu usavršavaju za svoj životni poziv u redovima srpske armije.

- Od malena sam imao želju da radim u VS, sticajem okolnosti nisam upisao vojnu akademiju, medjutim kasnije se otvorila šansa preko kursa slušalaca za rezervne oficire da nakon završenog fakulteta se prijavim, to sam i učinio, odlužio sam kurs za rezevrne oficire i uskoro očekujem priključivanje profesionalnoj vojnoj službi - priča,  vodnik Ivan Trifunović.

Republika

Foto: RINA

 

 

Centar za obuku veze i informatike Vojske Srbije koji se nalazi u Gornjem Milanovcu osnovan je 2006. godine a i ovog septembra spreman je da primi regrute na dobrovoljno služenje vojnog roka.

- U centru se osposobljavaju vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, profesionalni vojnici za dužnosti i dopunske specijalnosti. Pored toga, u centru se realizuje obuka kandidata za podoficire na osnovnom kursu za podoficire, kao i obuka svih profesionalnih vojnika, oficira i podoficira kroz njihovu karijerna osposobljavanja za obuku i usavršvanje na novim i savremenim sredstvima telekomunikacija - kaže za agenciju RINA, potpukovnik Nenad Dražinac, komandant COVI.

Foto: RINA

 

 

Da je posebna čast nositi uniformu Vojske Srbije, koja je kroz istoriju uvek stajala na strani pravde, najbolje znaju oni koji su svoj život posvetili i podredili službovanju otadžbini.

- Biti pripadnik vojske je jedan patriotski čin i predstavlja izazov za mladiće i devojke, da oprobaju svoje sposobnosti kako pripadnici Vojske Srbije. Osim zagarantovanih novčanih primanja, staža u većem trajanju, ova organizacija pruža mnogo više benefita. Pored toga, pruža mogučnost usavršavanja i napredovanja uz službi kroz različite kurseva kako u zemlji tako i van nje - istakao je Dražinac.

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading