BESPLATNA UŽINA ZA ĐAKE U SVILAJNCU: Evo koji osnovci imaju pravo na ovu povlasticu

Autor:

Vesti

03.09.2024

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji zahtev predaju u Korisničkom centru opštine Svilajnac ili u seoskim mesnim kancelarijama na teritoriji pštine

BESPLATNA UŽINA ZA ĐAKE U SVILAJNCU: Evo koji osnovci imaju pravo na ovu povlasticu

Foto: RINA/Ilustracija

SVILAJNAC  – Počela je školska godina, a opština Svilajnac jedna je od onih lokalnih samouprava koje misle i na đake čiji roditelji imaju mesečna primanja ispod proseka.

Opštinska uprava opštine Svilajnac obaveštava roditelje čija deca pohađaju osnovnu školu na teritoriji opštine Svilajnac i čiji ukupan mesečni iznos primanja i prihoda ne prelazi iznos od 100.000,00 dinara, da mogu podneti Zahtev za ostvarivanje prava na besplatnu užinu, potvrđeno je za agenciju RINA.

Roditelji zahtev predaju u Korisničkom centru opštine Svilajnac ili u seoskim mesnim kancelarijama na teritoriji naše opštine, svakog radnog dana od 8 do 16  časova.

Uz zahtev se prilažu:

očitane lične karte oba roditelja, za samohrane roditelje prilaže se i kopija Presude o samostalnom vršenju roditeljskog prava ili izvod iz MKU drugog roditelja, zatim isprave kojima se dokazuje visina primanja i prihoda roditelja deteta. 

Uverenje o izmirenim obavezama po osnovu lokalnih javnih prihoda (organ pribavlja po službenoj dužnosti);

Potvrda o upisu deteta u osnovnu školu, organ pribavlja po službenoj dužnosti.

Saglasnost da organ za potrebe postupka može izvršiti uvid, pribaviti i obraditi lične podatke o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija.

 

Opština Svilajnac jeiu martu imala akciju kada je raspisan javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu novog bicikla. Svi Svilajnčani koji su želeli  mogli su da se prijave opštinskoj upravi Svilajnca i konkurišu za, kako stoji u pozivu, ekološki prihvatljiv transport u 2024. godini.

Za ove namene iz lokalne kase obezbeđeno je tada 800.000 dinara, a pojedinačni iznos je 8.000 dinara, za jednog člana domaćinstva sa teritorije opštine Svilajnac. Pravo da se prijave imala su sva fizička lica, odnosno samo jedan član domaćinstva.

Bicikl za koji se dodeljuju novac iz opštinske kase morao je  da bude proizveden i kupljen u Srbiji.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading