ALARMANTNO! Institut za transfuziju krvi apeluje da građani daju krv, rezervi ima samo za dan ili dva

Autor:

Vesti

25.08.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kada i gde možete nekome spasiti život.

ALARMANTNO! Institut za transfuziju krvi apeluje da građani daju krv, rezervi ima samo za dan ili dva

Foto: Shutterstock

Poziv na dobrovoljno davanje krvi: Institut za transfuziju krvi Srbije

Institut za transfuziju krvi Srbije poziva punoletne građane da se od sutra priključe letnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi. Institut je istakao da raspolaže rezervama krvi svega za dan ili dva, pri čemu su najpotrebnije krvne grupe A pozitivna i nulta pozitivna. Akcija dobrovoljnog davanja krvi ima za cilj da se dopuni zaliha krvi i obezbedi neophodna podrška za pacijente koji su u hitnoj potrebi za transfuzijom.

Lokacije i vreme davanja krvi

Krv se može dati u Institutu za transfuziju krvi u Beogradu, tačnije u Ulici Svetog Save 39, radnim danom od 7 do 19 i subotom od 8 do 15 sati. Takođe, postoji mogućnost davanja krvi i na više drugih lokacija, uključujući transfuziološke autobuse. Na primer, u ponedeljak, transfuziološki autobus će biti postavljen ispred supermarketa „Lidl“ u Ulici Kneza Višeslava 61v u Rakovici, dok će dan kasnije biti ispred Opštine Novi Beograd. U narednim danima, akciji će se pridružiti i Crveni krst Obrenovca, gde će se krv moći dati, kao i na drugim lokacijama.

Poziv na solidarnost i humanost

Pozivamo sve punoletne građane koji su u mogućnosti da se odazovu ovom pozivu i daju krv kako bi podržali ovu važnu akciju. Dugoročna stabilnost zaliha krvi od velikog je značaja za zdravstveni sistem, a dobrovoljno davanje krvi može spasiti mnoge živote. Ova akcija je prilika da pokažemo solidarnost i humanost prema onima kojima je potrebna naša podrška.

Davanje krvi je delo nesebične humanosti i solidarnosti koje može imati izuzetan uticaj na živote ljudi. Pozivamo građane da se odazovu ovom važnom pozivu i pruže podršku onima kojima je to najpotrebnije. Učinimo zajedno nešto veoma važno i pomozimo da se zalihe krvi održe na adekvatnom nivou

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading