STEFANOVIĆ UPOZORIO: Nasilje na teritoriji Beograda se neće tolerisati

Autor:

Vesti

09.08.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefanović pozvao učesnike protesta najavljenog za 10. avgust 2024. godine u Beogradu da svoje pravo na mirno okupljanje iskoriste u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije.

STEFANOVIĆ UPOZORIO: Nasilje na teritoriji Beograda se neće tolerisati

Foto: VJT

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović upozorio je da nasilje na ulicama glavnog grada neće biti tolerisano i pozvao učesnike protesta najavljenog za 10. avgust 2024. godine u Beogradu da svoje pravo na mirno okupljanje iskoriste u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije.

- Svako ima pravo na mirno okupljanje, ali nasilje na teritoriji Beograda se neće tolerisati i svi koji budu za njim posegli biće procesuirani u skladu sa zakonom - poručio je Stefanović.

Apelovao je na učesnike najavljenog protesta da poštuju javni red i mir, kao i da ne pribegavaju bilo kojoj vrsti nasilničkog ponašanja. za 10. avgust 2024. godine u Beogradu da svoje pravo na mirno okupljanje iskoriste u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije.

- Svako ima pravo na mirno okupljanje, ali nasilje na teritoriji Beograda se neće tolerisati i svi koji budu za njim posegli biće procesuirani u skladu sa zakonom - poručio je Stefanović.

Apelovao je na učesnike najavljenog protesta da poštuju javni red i mir, kao i da ne pribegavaju bilo kojoj vrsti nasilničkog ponašanja.

Protesti 

Protesti u Srbiji organizuju se kao reakcija na različite društvene, političke i ekonomske probleme. Nasilničko ponašanje tokom protesta može da obuhvati vandalizam, sukobe sa policijom i nasilje prema imovini i ljudima. Evo nekoliko ključnih aspekata vezanih za proteste i nasilničko ponašanje u Srbiji:

Vrste protesta: Protesti u Srbiji mogu biti organizovani zbog različitih razloga, uključujući političke odluke, ekonomske reforme, korupciju, ljudska prava i druge društvene probleme.

Nasilničko ponašanje: Tokom nekih protesta, može doći do nasilničkog ponašanja, koje može uključivati sukobe sa policijom, bacanje predmeta, paljenje automobila i drugih objekata, kao i napade na javne zgrade.

Odgovor policije: Policija može reagovati na nasilne proteste koristeći različite metode, uključujući suzavac, šok-bombe i hapšenja. Odgovor može varirati u zavisnosti od stepena nasilja i situacije na terenu.

Uticaj na društvo: Nasilničko ponašanje tokom protesta može imati ozbiljne posledice po društvo, uključujući povećanje tenzija među različitim grupama, oštećenje imovine i pogoršanje odnosa između vlasti i građana.

Pravni okvir: U Srbiji postoje zakoni koji regulišu organizovanje i sprovođenje protesta, kao i mere za sprečavanje nasilja. Kršenje zakona tokom protesta može dovesti do kaznenih sankcija za učesnike.

Uvek je važno da protesti ostanu mirni i da se rešavaju putem dijaloga i zakonskih sredstava kako bi se izbegle eskalacije nasilja i očuvala društvena stabilnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading