SA NOVOM NADOM U SVET: Da i oni rašire jedra i otputuju na lečenje! "Baci i ti 5 na 3091"!

Autor:

Vesti

22.08.2024

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naše malo njima će značiti mnogo.

SA NOVOM NADOM U SVET: Da i oni rašire jedra i otputuju na lečenje! "Baci i ti 5 na 3091"!

Foto: Instagram.com/Fondacija Jedro

Petorici naših malih sugrađanina neophodna je pomoć svih nas kako bi se prikupila sredstva neophodna za njihovo lečenja, a prevashodna ideja svih u Fondaciji "Jedro" jeste da se sva petorica dečaka pošalju zajedno na lečenje i da "zajedno rašire jedra".

Fondaciju “Jedro” osnovale su porodice petorice dečaka koji boluju od Dišenove mišićne distrofije sa ciljem unapređenja zdravstvene zaštite i lečenja obolelih od ove opake bolesti.

Na inicijativu navedene formacije, 55 poznatih domaćih muzičara, glumaca i drugih javnih ličnosti otpevalo je pesmu, a više od 100 učestvovalo je u snimanju spota sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje petoro dece obolele od Dišenove mišićne distrofije.

Petorica naših mladih sugrađanina boluje od ove teške bolesti, ali nada u hjivovo izlečenje postoji. 

 Šta je Dišenova mišićna distrofija?

Dišenova mišićna distrofija, ili DMD je težak oblik mišićne distrofije. Ispoljava se kao slabost mišića koja obično počinju oko četvrte godine kod dečaka i brzo se pogoršava. 

Tipski gubitak mišića javlja se prvo u gornjem delu nogu i karlici a zatim onih iz nadlaktice. To može dovesti do problema uspostavljanja stojećeg položaja. Većina pogođenih nije u stanju da hoda u dobi od 12. godine.

Dva Dušana, Vanja, Danko i Nemanja su vedri i hrabri dečaci koji boluju od retkog oblika mišićne distrofije. Kako bi sva petorica hrabrih mališana otputovala na inovativnu terapiju u inostranstvo, neophodno je prikupiti 1.5 miliona američkih dolara, a mi svi mi se svakako možemo odreći jedne kafe danas čija je vrednost 200 dinara i za upravo navedeni iznos poslati poruku kojom ćemo našim malim humanitarnim gestom, nekom mnogo pomoći:

- Baci i ti 5 na 3091.

Svi oni koji su u mogućnosti mogu izvršiti i uplate na sledeće brojeve žiro-račina: 160-6000002005224-26. 

Žiro račun za uplate iz inostranstva160-6000001993501-81

- Da rašire jedra i otputuju na dalje lečenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading