SA NOVOM NADOM U SVET: Da i oni rašire jedra i otputuju na lečenje! "Baci i ti 5 na 3091"!

Autor: Vladimir Vorih

Vesti

01.08.2024

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naše malo njima će značiti mnogo.

SA NOVOM NADOM U SVET: Da i oni rašire jedra i otputuju na lečenje! "Baci i ti 5 na 3091"!

Foto: Instagram.com/Fondacija Jedro

Petorici naših malih sugrađanina neophodna je pomoć svih nas kako bi se prikupila sredstva neophodna za njihovo lečenja, a prevashodna ideja svih u Fondaciji "Jedro" jeste da se sva petorica dečaka pošalju zajedno na lečenje i da "zajedno rašire jedra".

Fondaciju “Jedro” osnovale su porodice petorice dečaka koji boluju od Dišenove mišićne distrofije sa ciljem unapređenja zdravstvene zaštite i lečenja obolelih od ove opake bolesti.

Na inicijativu navedene formacije, 55 poznatih domaćih muzičara, glumaca i drugih javnih ličnosti otpevalo je pesmu, a više od 100 učestvovalo je u snimanju spota sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje petoro dece obolele od Dišenove mišićne distrofije.

 

 

- Šta je Dišenova mišićna distrofija?

Dišenova mišićna distrofija, ili DMD je težak oblik mišićne distrofije. Ispoljava se kao slabost mišića koja obično počinju oko četvrte godine kod dečaka i brzo se pogoršava. 

Tipski gubitak mišića javlja se prvo u gornjem delu nogu i karlici a zatim onih iz nadlaktice. To može dovesti do problema uspostavljanja stojećeg položaja. Većina pogođenih nije u stanju da hoda u dobi od 12. godine.

Petorica naših mladih sugrađanina boluje od ove teške bolesti, ali nada u hjivovo izlečenje postoji. 

Dva Dušana, Vanja, Danko i Nemanja su vedri i hrabri dečaci koji boluju od retkog oblika mišićne distrofije. Kako bi sva petorica hrabrih mališana otputovala na inovativnu terapiju u inostranstvo, neophodno je prikupiti 1.5 miliona američkih dolara, a mi svi mi se svakako možemo odreći jedne kafe danas čija je vrednost 200 dinara i za upravo navedeni iznos poslati poruku kojom ćemo našim malim humanitarnim gestom, nekom mnogo pomoći:

- Baci i ti 5 na 3091.

 

 

Svi oni koji su u mogućnosti mogu izvršiti i uplate na sledeće brojeve žiro-račina: 160-6000002005224-26

Žiro račun za uplate iz inostranstva: 160-6000001993501-81

- Da rašire jedra i otputuju na dalje lečenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading