PUTOVANJE SA JEDNOM BRIGOM MANJE JE MOGUĆE! EVO KAKO: AMS Osiguranje jedino rešenje, jedan poziv i na odmor bez brige

Autor:

Vesti

22.08.2024

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilika da polisu Putnog zdravstvenog osiguranja kupite po 30 odsto manjoj ceni!

PUTOVANJE SA JEDNOM BRIGOM MANJE JE MOGUĆE! EVO KAKO: AMS Osiguranje jedino rešenje, jedan poziv i na odmor bez brige

Foto: Shutterstock

Putovanje sa jednom brigom manje je moguće, evo šta vam je potrebno!

Tokom putovanja često doživljavamo nezaboravne avanture, ali svako putovanje takođe nosi sa sobom i određene rizike. Razboljevanje na putu zna da bude stresno, ali dobra priprema može znatno smanjiti neprijatnost i brigu zbog eventualnih visokih troškova lečenja u inostranstvu.

Učestale zdravstvene tegobe tokom putovanja

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), čak 20-50% međunarodnih putnika oboli tokom svojih putovanja. Najčešće zdravstvene tegobe uključuju probavne smetnje, respiratorne infekcije i povrede.

Republika

Foto: AMSO

 

Probavne smetnje

Jedna od najčešćih zdravstvenih tegoba na putovanjima su probavne smetnje. SZO procenjuje da do 30% putnika pati od "putničkog stomaka", koji se često javlja zbog konzumiranja kontaminirane hrane ili vode. Da biste smanjili rizik, uvek pijte flaširanu vodu i izbegavajte sirovu hranu u nepoznatim mestima.

Respiratorne infekcije

Respiratorne infekcije su takođe česte među putnicima. Prema istraživanju objavljenom u časopisu Journal of Travel Medicine, oko 10% putnika razvije simptome prehlade ili gripa tokom svog puta. Da biste se zaštitili, perite ruke redovno, izbegavajte bliski kontakt s obolelima i razmislite o vakcinaciji protiv gripa pre putovanja.

Povrede i nesreće

Putovanja često uključuju aktivnosti koje povećavaju rizik od povreda. Statistike pokazuju da je oko 5% putnika zatražilo medicinsku pomoć zbog povreda zadobijenih tokom putovanja. Bilo da se radi o planinarenju, biciklizmu ili vodenim sportovima, uvek se pridržavajte sigurnosnih mera i koristite zaštitnu opremu.

Putno zdravstveno osiguranje

Jedan od ključnih koraka u pripremi za putovanje je kupovine polise Putnog zdravstvenog osiguranja. Ono vam može pomoći da pokrijete troškove medicinske nege u inostranstvu, što može biti izuzetno skupo bez osiguranja.

Investicija u Putno zdravstveno osiguranje može vam omogućiti ne samo finansijsku zaštitu, već i pristup kvalitetnoj medicinskoj nezi.

Da biste izbegli visoke troškove medicinskih pregleda i potrebnih lekova, usled iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja, pre svakog puta u inostranstvo kontaktirajte AMS Osiguranje na 0800 009 009 za dodatne informacije, ili posetite njihov WEBSHOP i svoju polisu Putnog zdravstvenog osiguranja kupite po 30% nižoj ceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading