HRVATI JOJ NOĆ U BOLNICI NAPLATILI NEVEROVATNIH 1.100 EVRA! Marina se na letovanju u susednoj državi provela kao "bos po trnju"!

Autor:

Vesti

16.08.2024

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši dragi Hrvati za tri injekcije i jedna venska, molim lepo, 1.100 evra, kao dobar dan, napisala je Marina

HRVATI JOJ NOĆ U BOLNICI NAPLATILI NEVEROVATNIH 1.100 EVRA! Marina se na letovanju u susednoj državi provela kao "bos po trnju"!

Foto: printskrin/TikTok

Marina Ilić doživela je neprijatno iznenađenje tokom letovanja u Hrvatskoj kada je zbog virusa morala da potraži medicinsku pomoć.

 

@mimiilic

 

♬ original sound - katarina

Naime, jedna noć provedena u bolnici koštala ju je čak 1.100 evra.

 

Ovaj incident je izazvao veliku pažnju na društvenim mrežama, gde je Marina podelila svoje iskustvo putem TikToka.

- Jedna noć provedena u bolnici me je koštala 1.100 evra. Naši dragi Hrvati za tri injekcije i jedna venska, molim lepo, 1.100 evra, kao dobar dan - napisala je Marina

Mnogi korisnici su je upozorili da je putno osiguranje obavezno kako bi se izbegli visoki troškovi u ovakvim situacijama.

Marina je priznala da nije očekivala da će se razboleti, ali je sada shvatila važnost putnog osiguranja i obećala da će ga koristiti u budućnosti. 

- Sad znam, ali krenula sam na odmor ni na kraj pameti da ću pokupiti virus neki. Za sledeći put ću znati - odgovorila je ona u komentarima.

Podsećamo, najobičnije zapušenje uha zbog vode ili bodlja morskog ježa zabodena u taban, letovanje vam može pretvoriti u finansijsku agoniju, ukoliko ste na more otišli bez polise putnog zdravstvenog osiguranja. 

U inostranstvu se možete lečiti i o trošku države, ali samo ako vam treba hitna medicinska pomoć od koje život zavisi.

A da biste tokom letovanja u inostranstvu imali čak i besplatnu medicinsku pomoć o trošku države, potrebna vam je overena zdravstvena knjižica, s obzirom na to da osiguranici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) za vreme privatnog boravka u inostranstvu imaju pravo na zdravstvenu zaštitu o trošku RFZO u 21 zemlji sveta.

Tako Srbija ima bilateralni ugovor o socijalnom osiguranju koji sadrži oblast zdravstvenog osiguranja sa sledećim državama: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Holandija, Italija, Luksemburg, Mađarska, Severna Makedonija, Nemačka, Rumunija, Slovačka, Francuska, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Slovenija, Turska, Tunis, Poljska i Velika Britanija.

Više o ovome pročitajte na sledećem linku.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading