NOVAC SUTRA NA RAČUNU: Počinje isplata novčanih nadoknada!

Autor:

Vesti

20.08.2024

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradjani, radujte se!

NOVAC SUTRA NA RAČUNU: Počinje isplata novčanih nadoknada!

Foto: shutterstock

Isplata redovnih i privremenih novčanih naknada za mesec jul na šalterima Banke Poštanska štedionica počinje sutra, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

Redovna novčana naknada za nezaposlena lica biće isplaćena u sredu 21. avgusta,  privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosovo i Metohija  u četvrtak 22. avgusta.

Podsećamo, italijanska policija je izvršila hapšenje poznatog falsifikatora novca u Napulju, gde je pronađena sofisticirana štamparija za lažne novčanice, prenosi agencija Tanjug.

Falsifikator je uspeo da proda lažne novčanice širom Evrope u vrednosti od osam miliona evra, a prilikom hapšenja zaplenjeno je gotovo tri miliona evra u visokokvalitetnim lažnim novčanicama.

Kada su karabinjeri upali u objekat, otkrili su gotovo industrijsku proizvodnu liniju sa 31 digitalnom štamparijom i velikim količinama sirovih materijala za proizvodnju lažnih novčanica. Falsifikator je uspešno sakrio proizvodni pogon iza garaže, koristeći pomični zid na šinama koji je aktivirao autonomnim elektronskim sistemom.

Međunarodna distribucija lažnih novčanica

Vlasti veruju da je falsifikator koristio nekoliko nacionalnih i transnacionalnih distributivnih kanala, posebno u Francuskoj, kako bi prodao lažne novčanice u apoenima od 20, 50 i 100 evra. Stručna analiza je potvrdila visok kvalitet falsifikovanih sigurnosnih elemenata na novčanicama, poput holograma.

Uspešna saradnja sa francuskom policijom

U bliskoj saradnji sa Francuskom nacionalnom policijom, italijanska policija je okončala operaciju koja je započeta 2022. godine. Ova operacija je uključivala doprinose obaveštajnih izvora iz najmanje 10 zemalja koje su prijavile zaplene istog tipa falsifikovanih novčanica evra.

Zaplene lažnih novčanica širom Evrope

U mnogim zemljama širom Evrope zaplenjene su lažne novčanice različitih apoena u vrednosti od oko 950.000 evra, povezane sa istim falsifikatorom. Veruje se da je uhapšeni falsifikator odgovoran za više od 27 odsto svih lažnih evro novčanica otkrivenih i povučenih iz prometa u 2023. godini, ukupne nominalne vrednosti od oko 8 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading