STRANCI FINANSIRAJU NEVLADINE ORGANIZACIJE DA IZNUTRA RUŠE SRBIJU! Dačić progovorio o akciji Zapada: POSTOJE SPISKOVI

Autor:

Vesti

19.08.2024

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Evropski standardi definišu da oni dobro štite svoje zemlje, a mi nemamo pravo da se štitimo od njih. Samo imaju oni pravo da se štite od nas."

STRANCI FINANSIRAJU NEVLADINE ORGANIZACIJE DA IZNUTRA RUŠE SRBIJU! Dačić progovorio o akciji Zapada: POSTOJE SPISKOVI

Foto: Printscreen/Youtube/Tanjug News Agency official

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da postoji spisak nevladinih organizacija (NVO) koje se finansiraju iz inostranstva i mešaju u unutrašnju politiku Srbije.

Dačić je za TV Pink rekao da je političkim strankama zabranjeno da se finansiraju iz inostranstva, a da NVO imaju pravo iako se i one mešaju u politiku.

- U mnogim zemljama na svetu se donose zakoni protiv toga upravo da bi se zaštitila ta domaća politička scena. Da se tako nešto desi u Americi, oni bi od toga napravili svetsku senzaciju. Sećate se da je FBI vodio istragu da li je Rusija uticala na izbore u Americi - rekao je Dačić.

On je dodao da bi u Srbiji i pokušaj da se takav zakon uvede bio karakterisan kao da nije u skladu s evropskim standardima.

Ali evropski standardi upravo definišu da oni dobro štite svoje zemlje od toga. A mi nemamo pravo da se štitimo od njih. Samo imaju oni pravo da se štite od nas - istakao je Dačić.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/Tanjug News Agency official

Ministar Ivica Dačić

Govoreći o politizaciji teme iskopavanja litijuma, Dačić je naveo da se po tom pitanju vrlo malo čuje stručna reč, već se uglavnom ide putem demagogije i širenja lažnih teorija.
On je ponovio da policija na nedavno održanim protestima nije upotrebila nijedan pendrek tokom intervencije zbog blokade železničkog saobraćaja u Beogradu, koje su organizovali opozicioni aktivisti.

Dačić je, komentarišući navode da policija nije zaštitila građane, upitao koje građane i naveo da se "nisu građani vezivali za prugu".

- Ovde je reč o tome da mi imamo zakon, zakon koji je inače i tad i sada postojao, a to je da nema blokade međunarodnih saobraćajnica - kazao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading