TOPLOTNI TALAS NE JENJAVA, ALI JE ELEKTRO-SISTEM SRBIJE STABILAN: Za Kraljevčane stiže spas!

Autor:

Vesti

16.08.2024

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno ono što su dugo čekali!

TOPLOTNI TALAS NE JENJAVA, ALI JE ELEKTRO-SISTEM SRBIJE STABILAN: Za Kraljevčane stiže spas!

Foto: RINA

Revizija trafostanice Kraljevo 2

U Sijaćem polju u Kraljevu trenutno su u punom jeku radovi na reviziji jedne od važnijih trafostanica, Kraljevo 2. Ova trafostanica ima ključnu ulogu u snabdevanju električnom energijom industrijske zone, Opšte bolnice „Studenica“ i užeg centra Kraljeva. Izgrađena još 1979. godine, ona je nosilac snage od 2 X 31,5 MVA + 8 MVA. Revizijom će se obezbediti sigurnije snabdevanje električnom energijom kako za velike tako i za male potrošače u ovom delu grada.

Unapređenje sistema zaštite i nadzora

Tokom revizije, planirano je unapređenje sistema zaštite i nadzora, implementacija novih tehnologija za efikasnije praćenje i upravljanje, kao i poboljšanje energetske efikasnosti kroz primenu novih rešenja i opreme. Biljana Komnenić, vršilac dužnosti direktora Elektrodistribucije Srbije u Kraljevu, istakla je značaj ovih radova za stabilnost elektro-energetskog sistema u regionu.


Stabilnost elektro-energetskog sistema u Srbiji

U razgovoru o aktuelnoj potrošnji struje tokom toplotnog talasa, Komnenić je istakla da je elektro-energetski sistem Srbije stabilan uprkos izuzetno visokim temperaturama. Iako je primećen porast potrošnje električne energije za 30 procenata u odnosu na isti period prethodne godine, aktuelni mesec beleži manju potrošnju u poređenju sa prethodnim. Komnenić je podvukla angažovanost ekipa Elektrodistribucije Srbije koje su 24 sata dnevno na terenu, spremne da reaguju na sve izazove. Uz molbu za razumevanje građana u slučaju prekida u napajanju, naglasila je da su elektro-energetski objekti stabilni i spremni da odgovore na povećane zahteve tokom vrelih letnjih dana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading