OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo da li ima promena

Autor:

Vesti

16.08.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove cene su na snazi do 23. avgusta!

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo da li ima promena

Foto: Profimedia

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova na pumpama u Srbiji litar evrodizela koštati 198 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 187 dinara.

Nove cene goriva biće na snazi do sledećeg petka 23. avgusta. U odnosu na prošlu nedelju dizel i benzin su na istom nivou.

Pada cena nafte u svetu

Prema podacima sa berzi, cena sirove nafte je pala na 77,858 dolara, a cena nafte Brent na 80,812 dolara.

Evropski fjučersi gasa su se na otvaranju berze TTF prodavali po ceni od 39,575 evra za megavat-sat.

Da li će sukobi dići cene goriva

Generalni sekretar "Udruženja naftnih kompanija Srbije" Tomislav Mićović izjavio je danas da dešavanja na Bliskom istoku utiču na cene nafte na našem tržištu, ali dokle god je moguć izvoz iz Irana, neće biti problema.

Mićović kaže da od kada traju sukobi na Bliskom istoku imamo spektakularne najave da će cene nafte enormno porasti, međutim već neko vreme cena je ispod 80 dolara po barelu.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uradio je nešto što nijedan predsednik pre njega nije. U Srbiji sigurno, a i u svetu bi se teško mogao naći neko ko na isti način komunicira s narodom.

Došao je Vučić pred žitelje Malog Zvornika i okoline, kao što je i obećao, te puna četiri sata odgovarao na apsolutno sva pitanja o gorućoj temi u zemlji litijumu, ali i na sve drugo što su ga pitali. Ne samo da je Vučić odgovarao na pitanja zabrinutih meštana, već i dela govornika nedavnog protesta protiv iskopavanja litijuma. Epilog: našli su zajednički jezik!

Za razliku od četvoro učesnika protesta koji su se odazvali pozivu na razgovor, samozvane vođe nisu došle i tako odbacile pruženu ruku. Zašto, jasno je svima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading