OVO JE NAJJEFTINIJA BANJA U SRBIJI: Noćenje košta svega 600 RSD, a njeni lekoviti izvori leče mnoge bolesti

Autor:

Vesti

12.08.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vranjska Banja ima bogatu istoriju, a posebno je interesantno to što su se vladari Srbije lečili baš u ovoj banji.

OVO JE NAJJEFTINIJA BANJA U SRBIJI: Noćenje košta svega 600 RSD, a njeni lekoviti izvori leče mnoge bolesti

Foto: Millennium Resorts

Vranjska Banja se nalazi u Vranjskoj kotlini u Pčinjskom okrugu. Na nadmorskoj visini od 400 metara, okružena planinama Besna Kobila, Patarica, Srpska Čuka, ova banja je poznata po lekovitim izvorima i prirodnim lepotama.

Smeštaj u Vranjskoj Banji je poznat po povoljnim cenama. Cene noćenja se kreću u rasponu od 15 do 100 evra, a neki apartmani nude noćenje čak i ispod 1.000 dinara. Tokom istraživanja, naišli smo na apartmane čija je cena noćenja iznosi svega pet evra, odnosno 585 dinara po osobi za jedno noćenje.

Vranjska Banja ima bogatu istoriju, a posebno je interesantno to što su se vladari Srbije lečili baš u ovoj banji. Jedan od njih je Petar I Karađorđević. Voda u Vranjskoj Banji je bogata sumporom i smatra se idealnom za lečenje reumatskih oboljenja. Takođe, banja je deo Asocijacije kraljevskih banja Evrope, a poseduje mineralne izvore koji su najtopliji u čitavoj Evropi, sa temperaturom vode koja ide do čak 110 stepeni. Brojne poznate i istorijske ličnosti su se lečile u ovoj banji, među kojima su kraljica Draga Mašin, Radoje Domanović, Petar Priličko.

Danas se u centru Vranjske banje nalazi Zavod za rehabilitaciju sa oko 120 ležajeva, gde se hrana i jelovnik uklapaju sa potrebama pacijenata. Ova specijalna bolnica pruža mogućnost rehabilitacije i lečenja uz korišćenje mineralnih izvora i blagotvornog okruženja.

Vranjska Banja predstavlja idealnu destinaciju za one koji traže lekovitu vodu, prirodne lepote i povoljan smeštaj. Sa bogatom istorijom, zdravstvenom ponudom i kulturnim sadržajima tokom sezone, ova banja pruža jedinstven doživljaj za posetioce.

(Turizmopedija)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading