HRVATI SE OPASNO NAORUŽAVAJU! "HIMARSI", "LEOPARDI" I "BARJAKTARI" SPREMNI ZA UDAR NA SRBIJU! Vućić poručio da Srbija ima pravo "čudovište" kao odgovor!

Autor:

Vesti

12.08.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će kao odgovor na ubrazno naoružavanje Hrvata, ponovo vratiti ovaj sistem "u igru"!

HRVATI SE OPASNO NAORUŽAVAJU! "HIMARSI", "LEOPARDI"  I "BARJAKTARI" SPREMNI ZA UDAR NA SRBIJU! Vućić poručio da Srbija ima pravo "čudovište" kao odgovor!

Foto: Tanjug/AP Tony Overman

Hrvatska je nedavno najavila da će u svoj arsenal uvrstiti nove nemačke tenkove "leopard 2A8", što je samo deo njihovog opsežnog naoružanja. Kupovinom različitih vrsta oružja, poput francuskih "rafala", turskih "barjaktara" i američkog "himars" sistema, te obnavljanjem kasarne u Belom Manastiru u Baranji, na granici sa Srbijom, Hrvatska je pokrenula lavinu spekulacija o tome kojoj zemlji je namenjeno ovo naoružanje.

Milijarde za vojsku

Prema dostupnim informacijama, Hrvatska će, pored već nabavljenog oružja, takođe kupiti lansirna vozila i rakete od SAD. Vojni stručnjaci ističu da je ovo značajan korak u jačanju vojne moći Hrvatske, ali postavlja se pitanje protiv koga će to oružje biti usmereno.

Udar na Beograd

Vojni stručnjaci u Srbiji smatraju da je očigledno da je Hrvatska nabavkom "himars" sistema usmerila svoje naoružanje ka Srbiji. S obzirom na domet projektila od 200 kilometara, postavlja se pitanje kome drugom Hrvatska može da gađa osim Srbije.

Vučić: Neka kupuju i Srbija će imati iznenađenja!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Hrvatska ima pravo da se naoružava, ali je istakao da će i Srbija u narednom periodu nabaviti mnogo više vojnog oruđa. Ova izjava jasno ukazuje na to da Srbija neće pasivno posmatrati naoružavanje Hrvatske.

Srpski odgovor na "himars"

Raketni sistem "šumadija" mogao bi biti odgovor Srbije na nabavku "himars" sistema. Sa dometom od 280 do 300 kilometara, ovaj raketni sistem pokazuje da Srbija takođe ima sposobnost da odgovori na izazove u regionu.

Situacija u regionu dodatno se zahuhtava nabavkom različitih vrsta oružja od strane Hrvatske, dok ostale zemlje u okruženju pažljivo prate razvoj događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading