MUP IZDAO VAŽNO UPOZORENJE! Čuvajte se internet prevara! Na ovaj način u dva klika vam mogu uzeti sve što imate! (FOTO)

Autor:

Vesti

11.08.2024

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Lakše je ljude prevariti, nego im dokazati da su prevari" - poručuju iz MUP!

MUP IZDAO VAŽNO UPOZORENJE! Čuvajte se internet prevara! Na ovaj način u dva klika vam mogu uzeti sve što imate! (FOTO)

Foto: Pixabay, mup.gov.rs

Različite vrste internet prevara imaju jedan cilj – da ukradu vaše podatke i novac! Budite oprezni u komunikaciji „onlajn“ i pažljivo razmislite kakve podatke delite, upozoravaju iz MUP-a Srbije sve građane.

Navode i to da nastala šteta od internet prevara globalno dostiže milijarde dolara!

- Neupadljive šeme koje su nekada zahtevale složene planove sada su samo par klikova za kriminalce da uzmu sve što imate. Zaštitite svoje podatke i privatnost na internetu! Budite mudri, proverite izvore informacija, i nikada ne delite lične podatke sa nepoznatim osobama - poručili su iz MUP-a putem društvenih mreža.

MUP je podelio i nekoliko koirsnih saveta - Kako se zaštititi?

NE ŠALjITE LIČNE PODATKE – Nikada ne delite brojeve kartica i lozinke putem neproverenih kanala.

PROVERITE IZVOR – Proverite da li su sajtovi i poruke koje dobijate verodostojni.

BUDITE SKEPTIČNI – Ostanite oprezni prema neočekivanim ponudama i nagradama.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova za kraj ponovo apeluju:

Vaša bezbednost na internetu je važna! Budite oprezni i zaštitite se od prevara.

Podsećamo, dana 11.08.2024. godine javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je saslušao uhapšenog N.K. (27) na okolnosti izvršenja krivičnog dela Razbojništvo iz člana 206. Krivičnog zakonika.

On se tereti da je u naselju Plavi horizonti u Zemunu, pištoljem, nakon što se kockao u kladionici "MaxBet", pretio muškarcu, inače radniku A.L (23) i tom prilikom ukrao iznos od 270.000 dinara.  

Nakon što je počinio ovo krivično delo, odlučio je da samoinicijativno vrati novac, a pred tužiocem je objasnio da je to uradio u afektu i u potpunosti je priznao krivicu. 

Treći osnovni sud u Beogradu je odredio pritvor osumnjičenom, zbog bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo ili utiče na svedoke.

Podsećamo, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušao je juče M. J. (23) zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga, teške krađe i krađe, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Okrivljeni je u potpunosti priznao izvršenje krivičnih dela, a imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi da ponovi krivično delo, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Okrivljenom se stavlja na teret da je u julu ove godine izvršio krivično delo teška krađa na taj način što je sa vrata žene strgao zlatni lančić, koji je potom prodao u zlatari za iznos od 35.000 dinara.

Prišao žrtvi sa leđa i iz torbe joj uzeo novčanik

Krivično delo krađa takođe izvršio je u junu i to tako što je prišao sa leđa žrtvi i iz torbe joj uzeo novčanik u kojem se nalazio novac u iznosu od oko 100 evra.

Okrivljenom se takođe stavlja na teret da je krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga jer je 8. avgusta kod sebe držao jedan PVC paketić sa 3,52 grama opojne droge anfetamin koja je kod njega pronađena prilikom hapšenja i od njega oduzeta uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading