HITNO SE OGLASILE ŽELEZNICE SRBIJE ZBOG INCIDENTA KOD ŠAPCA! Iskliznulo 6 vagon cisterni! Saobraćaj prekinut

Autor:

Vesti

07.08.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Havarija se dogodila na pruzi Ruma-Šabac-Zvornik.

HITNO SE OGLASILE ŽELEZNICE SRBIJE ZBOG INCIDENTA KOD ŠAPCA! Iskliznulo 6 vagon cisterni! Saobraćaj prekinut

Foto: Shutterstock

Danas u 14.30 sati, na deonici između Štitara i Platičeva, došlo je do iskliznuća praznih vagon cisterni sa pruge Ruma – Šabac – Zvornik. Prema saopštenju Železnica Srbije, iskliznulo je ukupno šest vagon cisterni, koje su se nalazile u sastavu teretne železničke kompozicije prevoznika S-Rail. Važno je napomenuti da prazne vagon cisterne ne predstavljaju opasnost po ljude, životnu sredinu i imovinu.

Reakcija nadležnih organa

Nadležne železničke vlasti odmah su reagovale na ovaj incident. Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja već je na terenu kako bi utvrdila uzroke iskliznuća vagona cisterni. Takođe, stručne službe Infrastrukture železnice Srbije biće angažovane kako bi pruga što pre bila raščišćena i osposobljena za redovan saobraćaj vozova.

Obustava železničkog saobraćaja

Usled ovog događaja, železnički saobraćaj na pomenutoj deonici pruge je trenutno obustavljen. Ova situacija može uticati na planirano kretanje vozova na ovoj ruti, te se putnicima savetuje da prate obaveštenja železničkih vlasti o eventualnim izmenama u redosledu vožnje.

Uzroci iskliznuća vagona cisterni

Iako su detalji još uvek nepoznati, važno je naglasiti da će istraga utvrditi uzroke ovog iskliznuća. Ovaj incident predstavlja podsećanje na značaj redovnog održavanja i provere stanja infrastrukture i vozova kako bi se smanjio rizik od ovakvih događaja u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading