AKO VAM STIGNE OVAKVA PORUKA, NE OTVARAJTE! U PITANJE JE VELIKA PREVARA: Nude vam posao od 180.000 dinara! Evo šta da uradite

Autor:

Vesti

24.07.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodno je radno vreme pola sata dnevno i to od kuće!

AKO VAM STIGNE OVAKVA PORUKA, NE OTVARAJTE! U PITANJE JE VELIKA PREVARA: Nude vam posao od 180.000 dinara! Evo šta da uradite

Foto: Shutterstock

U poslednje vreme, brojni građani Srbije suočavaju se sa porukama prevare koje stižu putem mobilnih telefona. Ponude za posao sa privlačnim zaradama, kao i lažne informacije o paketima koje treba preuzeti, samo su neki od primera prevara koje građani dobijaju. Jedan od primalaca ovakvih poruka podelio je svoje iskustvo sa čitateljima Kurira, ističući da je veoma važno da se ovakve poruke ignorišu i odmah obrišu kako bi se izbegle neprijatne posledice.

Neobične ponude za posao od 180.000 dinara dnevno
Jedan od primera poruka prevare jeste i ponuda za posao koja obećava zaradu od čak 180.000 dinara dnevno. U poruci se navodi da posao traje samo pola sata dnevno, može se obavljati od kuće putem mobilnog telefona ili računara, i da su sve isplate izmirene istog dana. Ovakve nerealne ponude za posao predstavljaju ozbiljan izazov za građane koji mogu biti dovedeni u zabludu i pretrpeti finansijski gubitak ukoliko kliknu na sumnjive linkove ili podele lične informacije sa prevarantima.

Apel za oprez i brisanje sumnjivih poruka

Sagovornik, koji je dobio jednu od ovakvih poruka, istakao je važnost upozorenja građana da ignorišu i obrišu poruke sumnjivog sadržaja kako bi zaštitili svoju privatnost i finansijsku sigurnost. Ovakvi slučajevi naglašavaju potrebu za većom pažnjom prilikom komunikacije putem mobilnih telefona i za oprezom prilikom reagovanja na sumnjive poruke.


U zaključku, poruke prevare koje nude nerealne zarade za posao i lažne informacije o paketima predstavljaju ozbiljan problem sa kojim se suočavaju građani Srbije. Važno je da se javnost informiše o ovakvim prevarantskim praksama i da se apeluje na oprez i brisanje sumnjivih poruka kako bi se izbegle potencijalne negativne posledice po građane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading