ELEKTRIČAR OTKRIO: Evo zašto se zapalio KLIMA UREĐAJ na Kanarevom brdu - SVI TREBA DA OBRATIMO PAŽNJU! (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekstremne temperature zahtevaju i česte servise.

ELEKTRIČAR OTKRIO: Evo zašto se zapalio KLIMA UREĐAJ na Kanarevom brdu - SVI TREBA DA OBRATIMO PAŽNJU! (FOTO)

Foto: Tamara Pavišić, Republika, Shutterstock

Kanarevo brdo

Juče je izbio požar u Rakovičkom naselju Kanarevo brdo, koji je započeo na petom spratu kada se zapalila spoljašnja jedinica klima uređaja na terasi. Vatra se brzo proširila na susedni stan, kao i na stan na šestom spratu.

Ekipa Republike danas je na mestu gde je juče izbio stravičan požar, a šteta koja je nstala jr ogromna, budući da je celo potkrovlje zgrade u potpunosti uništeno.

Da li klima može da bude i opasna i šta moramo da uradimo, pitali smo električara Milovana Jurića.

- Jedan od uzroka požara mogu da budu loši kontakti na samom uređaju, odnosno instalacijama. Takođe, moguće da je postojao neki kvar na elektronici i da je došlo do samozapaljenja - rekao nam je električar i dodao:

- Postoji mogućnost da je usled velike spoljašnje temperature došlo do pregrevanja uređaja i da je to mogao biti jedan od uzroka požara. Ako je ventilator bio neispravan ili stara klima, moglo je da dođe do topljenja plastike, a potom i zapaljenja. Redovan servis je neophodan i trebalo bi da se radi kod ovlašćenih servisera isključivo. -

Jurić dodaje da je zbog ekstremnih temperatura neophodno češće proveravati klima uređaje.

Liste čekanja za servisere!

Nakon požara koji se juče dogodio, a koji je izazvao klima uređaj, pokušali smo da zakažemo servisiranje, ali nas je sačekalo neprijatno iznenađenje. Prvi slobodan termin za majstora je tek 10. avgust!

- Tako je u sezoni uvek, a ove godine je još veća potražnja zbog izuzetno visokih temperatura. Naša je preporuka da servis obavezno uradite pre početka letnje sezone - rekli su nam u jednom servisu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading